Μία από τις 191 συνταγές με: Πουλερικά

Κινέζικο ρύζι με κοτόπουλο

15-30'
Εύκολο

Και κινέζικο και αλανιάρικο!

node-2285


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι αρωματικό ρύζι
  • 1 κύβος κότας Knorr
  • 3 πιπεριές (1 πράσινη, 1 κόκκινη, 1 κίτρινη)
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Λίγο τζίντζερ
  • Σάλτσα σόγιας και τεριγιάκι
  • 3 κ.σ. ηλιέλαιο Sol
  • 2 κ.γ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο
  • 2 κουταλιές κέτσαπ Hellmann's
  • Λίγη ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Αρχικά, κόψε το φιλέτο κοτόπουλο σε κομμάτια και τοποθέτησέ τα σε ένα βαθύ πιάτο.
  • 2 Πρόσθεσε τώρα τη σάλτσα σάλτσα σόγιας και τεριγιάκι και λίγη ζάχαρη και άστο για περίπου 1-2 ώρες.
  • 3 Στη συνέχεια κόψε τις πιπεριές σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και μετά ψιλόκοψε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ.
  • 4 Ρίξε τώρα λίγο ηλιέλαιο και όλο το σησαμέλαιο σε ένα γουόκ ή βαθύ τηγάνι και μετά το κρέας μαζί με τη μαρινάδα του. Θυμήσου να το γυρίζεις συχνά για να τσιγαριστεί παντού.
  • 5 Μόλις ροδίσει, βάλε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ και μόλις μαραθούν ρίξε και τις πιπεριές.
  • 6 Σε ένα άλλο σκεύος βράσε το ρύζι με ανάλογο νερό. Λίγο πριν γίνει (να κρατάει λίγο) σούρωσέ το και βάλτο στο γουόκ μαζί με 2 μικρές κουταλιές κέτσαπ
    .
  • 7 Τέλος, βάλε λίγο αλάτι και πιπέρι, άστο να πάρει μερικές βράσεις και το κινέζικο ρύζι με κοτόπουλο είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Καλή όρεξη!

Ο Chef "χρωματίζει" γευστικά αλλά και οπτικά το ρύζι με Ketchup Hellmann's.
Μια Pesto πιο ελαφριά και πιο γευστική!

Απλά αντικαταστήστε το μισό βασιλικό με μαϊντανό και το μισό κουκουνάρι με αμύγδαλο. Αποτέλεσμα: λιγότερες θερμίδες και πιο πικάντικη, φίνα γεύση!

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: