Μία από τις 191 συνταγές με: Πουλερικά

Κινέζικο τηγανιτό ρύζι

15-30'
Εύκολο

Από τη μακρινή ανατολή κατευθείαν στο πιάτο σας!

node-2284


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 400 γρ. μακρύκοκκο αρωματικό ρύζι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 4 κουταλιές σουσαμέλαιο καβουρδισμένο
  • 3 αυγά
  • 3 ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμυδάκια
  • 1 μερίδα "Σπιτικό" ζωμό κότας Knorr
  • Πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Αφού πλύνεις και στραγγίξεις το ρύζι, βάλτο σε μια κατσαρόλα. Πρόσθεσε τώρα νερό, περίπου 1,5 εκατοστό πάνω από το ρύζι , ρίξε το αλάτι και τον "σπιτικό" ζωμό knorr και στη συνέχεια βάλε την κατσαρόλα στη φωτιά να βράσει.
  • 2 Όταν πάρει βράση, χαμήλωσε την φωτιά, σκέπασε την κατσαρόλα και σιγόβρασε το ρύζι μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και να μαλακώσει.
  • 3 Στη συνέχεια χτύπα τα αυγά και πρόσθεσε μία κουταλιά σουσαμέλαιο και το υπόλοιπο βάλτο στο γουόκ μαζί με το ρύζι που είχες προετοιμάσει από πριν.
  • 4 Αφού τηγανίσεις για 3 λεπτά πρόσθεσε και τα αυγά και τηγάνισε για άλλα 2 λεπτά ανακατεύοντας που και που.
  • 5 Πάρε τώρα τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, βάλτα κι αυτά στο γουόκ μαζί με το πιπέρι και μαγείρεψε για άλλα 2 λεπτά πριν το κατεβάσεις από τη φωτιά. Αυτό ήταν. Το κινέζικο τηγανιτό ρύζι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!

Τα αυγά θα πρέπει να έχουν κρατήσει λίγη από την υγρασία τους, ώστε να την απελευθερώσουν όταν προστεθούν στο ρύζι.
Ζωμοί

Οι πιο εύγεστοι ζωμοί είναι αυτοί που φτιάχνονται με τις πρώτες ύλες τους... χρησιμοποιείστε κόκκαλα και κρέας για την παρασκευή κρεατοζωμού ή κόκκαλα και κεφάλια από ψάρια για ζωμό από ψάρια και φρέσκα λαχανικά για ζωμό από λαχανικά. Εναλλακτικά μια πολύ καλή λύση είναι οι καλής ποιότητας κύβοι τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποήσετε ανά πάσα στιγμή με λίγη προσοχή στο αλάτι.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: