Μία από τις 191 συνταγές με: Πουλερικά

Κινέζικο τηγανιτό ρύζι

15-30'
Εύκολο

Από τη μακρινή ανατολή κατευθείαν στο πιάτο σας!

node-2284


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 400 γρ. μακρύκοκκο αρωματικό ρύζι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 4 κουταλιές σουσαμέλαιο καβουρδισμένο
  • 3 αυγά
  • 3 ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμυδάκια
  • 1 μερίδα "Σπιτικό" ζωμό κότας Knorr
  • Πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Αφού πλύνεις και στραγγίξεις το ρύζι, βάλτο σε μια κατσαρόλα. Πρόσθεσε τώρα νερό, περίπου 1,5 εκατοστό πάνω από το ρύζι , ρίξε το αλάτι και τον "σπιτικό" ζωμό knorr και στη συνέχεια βάλε την κατσαρόλα στη φωτιά να βράσει.
  • 2 Όταν πάρει βράση, χαμήλωσε την φωτιά, σκέπασε την κατσαρόλα και σιγόβρασε το ρύζι μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και να μαλακώσει.
  • 3 Στη συνέχεια χτύπα τα αυγά και πρόσθεσε μία κουταλιά σουσαμέλαιο και το υπόλοιπο βάλτο στο γουόκ μαζί με το ρύζι που είχες προετοιμάσει από πριν.
  • 4 Αφού τηγανίσεις για 3 λεπτά πρόσθεσε και τα αυγά και τηγάνισε για άλλα 2 λεπτά ανακατεύοντας που και που.
  • 5 Πάρε τώρα τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, βάλτα κι αυτά στο γουόκ μαζί με το πιπέρι και μαγείρεψε για άλλα 2 λεπτά πριν το κατεβάσεις από τη φωτιά. Αυτό ήταν. Το κινέζικο τηγανιτό ρύζι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!

Τα αυγά θα πρέπει να έχουν κρατήσει λίγη από την υγρασία τους, ώστε να την απελευθερώσουν όταν προστεθούν στο ρύζι.
Αυγό. Έιναι άραγε βρασμένο ή ωμό;

Δύσκολη απάντηση. Η γιαγιά σας θα το κοιτούσε στο φως και θα καταλάβαινε, αλλά εσείς δεν γνωρίζετε πως τα ξεχώριζε? Κι όμως υπάρχει τρόπος και μάλιστα απλούστατος. Τοποθετήστε πλαγιαστά το αυγό στον πάγκο της κουζίνας σας και στριφογυρίστε το. Αν το αυγό είναι σφιχτό, τότε θα στριφογυρίσει καμιά δεκαριά φορές. Αν είναι ωμό τότε τα υγρά του θα το εμποδίσουν να ολοκληρώσει ακόμα και μια περιστροφή.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: