Μία από τις 191 συνταγές με: Πουλερικά

Κοτόπουλο γεμιστό με συκωτάκια πουλιών

>60'
Εύκολο

Τα παράδοξα της κουζίνας: βγάζεις τα εντόσθια από ένα κοτόπουλο για να το γεμίσεις με συκωτάκια…

node-2027


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 κοτόπουλο
  • 250 γρ. ψιλοκομμένα συκωτάκια κότας
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 4 κ. σ. ρύζι Καρολίνα
  • ½ φλιτζάνι του ελληνικού καφέ νερό
  • 5-6 πατάτες
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Καρίνο ή ρίγανη
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. μουστάρδα
  • Χυμό από 1 λεμόνι

Ξεκινάμε!

  • 1 Τσιγάρισε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδo, μέχρι να μαραθεί, και μετά πρόσθεσε τα συκωτάκια.
  • 2 Μόλις τα συκωτάκια αλλάξουν χρώμα, μην ανησυχήσεις, αλλά πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι, το ρύζι και το νερό, άφησέ τα να πάρουν μια βράση, τράβηξέ τα από τη φωτιά και άφησέ τα λίγο να κρυώσουν.
  • 3 Γέμισε με τα συκωτάκια το κοτόπουλο, κλείσ’ το καλά με οδοντογλυφίδες (ή ακόμα καλύτερα ράψ’ το), άλειψέ το καλά με λάδι
    , αλάτισέ το και πασπάλισέ το με καρίνο ή ρίγανη.
  • 4 Το γεμιστό κοτόπουλο με συκωτάκια πουλιών είναι έτοιμο για ψήσιμο! Βάλ’ το σε ένα ταψί, άπλωσε γύρω του τις πατάτες, αλάτισέ τες, περίχυσε το περιεχόμενο του ταψιού με το μείγμα λαδιού, λεμονιού και μουστάρδα
    ς, και ψήσε το φαγητό στους 180°C, μέχρι τα κοτόπουλο να ροδοκοκκινίσει και οι πατάτες να μαλακώσουν. Καλή όρεξη!

Καλή όρεξη!

Προσθέτοντας μουστάρδα Hellmann's στη γαρνιτούρα των πιάτων (πχ. πατάτες, ρύζι)της χαρίζετε όμορφο χρώμα και extra γεύση.
Μυστικά τηγανιού

Τα ψάρια χρειάζονται πολύ καυτό λάδι στο τηγάνισμα, οι πατάτες θέλουν αρχικά μέτρια φωτιά και προς το τέλος δυνατή. Τα μπιφτέκια και τα κρέατα χρειάζονται δυνατή φωτιά στην αρχή και μέτρια στο τέλος.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: