Μία από τις 191 συνταγές με: Πουλερικά

Κοτόπουλο με σάλτσα τομάτας

15-30'
Εύκολο

Το κακόμοιρο το κοτόπουλο, το πήραν τα ζουμιά…

node-1430


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • Ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι μαυροδάφνη
  • 200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη σε λάδι
  • 1 σπιτική τομάτα Pummaro
  • Aλάτι και πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Σόταρε τα φιλέτα και το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο
    σε μέτρια φωτιά, ώστε να ψηθούν, χωρίς όμως να καούν. Σβήσε με τη μαυροδάφνη και πρόσθεσε τα μανιτάρια και το σκόρδο.
  • 2 Αφού σοταριστούν για 10 λεπτά, ρίξε το Pummaro
    , αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε λίγο ακόμα ελαιόλαδo.
  • 3 Άφησε τα φιλέτα να ψηθούν σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου και σέρβιρε ραντίζοντας κάθε κομμάτι κοτόπουλου με επιπλέον ελαιόλαδo.

Καλή όρεξη!

Ο Chef χρησιμοποιεί σπιτική τομάτα Pummaro, προϊόν παρασκευασμένο από φρέσκες τομάτες που εύκολα προσδίδει καλύτερη ποιότητα και υπέροχη γεύση στο πιάτο σας.
Μαλακές πατάτες φούρνου

Για να μην ξεραίνονται οι πατάτες στο φούρνο, προσθέστε μισό ποτήρι νερό ή και περισσότερο (ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού). Θα γίνουν μαλακές και βελούδινες σαν να έχουν πάρει βράση στο ζουμί τους!

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: