Μία από τις 191 συνταγές με: Πουλερικά

Κοτόπουλο με σάλτσα τομάτας

15-30'
Εύκολο

Το κακόμοιρο το κοτόπουλο, το πήραν τα ζουμιά…

node-1430


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • Ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι μαυροδάφνη
  • 200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη σε λάδι
  • 1 σπιτική τομάτα Pummaro
  • Aλάτι και πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Σόταρε τα φιλέτα και το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο
    σε μέτρια φωτιά, ώστε να ψηθούν, χωρίς όμως να καούν. Σβήσε με τη μαυροδάφνη και πρόσθεσε τα μανιτάρια και το σκόρδο.
  • 2 Αφού σοταριστούν για 10 λεπτά, ρίξε το Pummaro
    , αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε λίγο ακόμα ελαιόλαδo.
  • 3 Άφησε τα φιλέτα να ψηθούν σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου και σέρβιρε ραντίζοντας κάθε κομμάτι κοτόπουλου με επιπλέον ελαιόλαδo.

Καλή όρεξη!

Ο Chef χρησιμοποιεί σπιτική τομάτα Pummaro, προϊόν παρασκευασμένο από φρέσκες τομάτες που εύκολα προσδίδει καλύτερη ποιότητα και υπέροχη γεύση στο πιάτο σας.
Εναλλακτικά του... κορν φλάουρ

Για να πήξει η σάλτσα που βγήκε νερουλή, υπάρχει κι άλλη λύση εκτός του αλευριού και του κορν φλάουρ. Ρίξτε μέσα να σιγοβράσει μια πατατούλα και δύο κρεμμυδάκια και μετά περάστε τα από το μπλέντερ. Η σάλτσα σας θα αποκτήσει μια κρεμώδη, υπέροχη υφή.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: