Μία από τις 191 συνταγές με: Πουλερικά

Κοτόπουλο με σάλτσα τομάτας

15-30'
Εύκολο

Το κακόμοιρο το κοτόπουλο, το πήραν τα ζουμιά…

node-1430


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • Ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι μαυροδάφνη
  • 200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη σε λάδι
  • 1 σπιτική τομάτα Pummaro
  • Aλάτι και πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Σόταρε τα φιλέτα και το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο
    σε μέτρια φωτιά, ώστε να ψηθούν, χωρίς όμως να καούν. Σβήσε με τη μαυροδάφνη και πρόσθεσε τα μανιτάρια και το σκόρδο.
  • 2 Αφού σοταριστούν για 10 λεπτά, ρίξε το Pummaro
    , αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε λίγο ακόμα ελαιόλαδo.
  • 3 Άφησε τα φιλέτα να ψηθούν σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου και σέρβιρε ραντίζοντας κάθε κομμάτι κοτόπουλου με επιπλέον ελαιόλαδo.

Καλή όρεξη!

Ο Chef χρησιμοποιεί σπιτική τομάτα Pummaro, προϊόν παρασκευασμένο από φρέσκες τομάτες που εύκολα προσδίδει καλύτερη ποιότητα και υπέροχη γεύση στο πιάτο σας.
H συμπεριφορά μιας γλυκιάς barbecue sauce

Όταν χρησιμοποιείται γλυκιά barbecue sauce προσθέστε την τα τελευταία 3 λεπτά του ψησίματος ή ακόμα καλύτερα μετά το ψήσιμο, στο σερβίρισμα. Αν την τοποθετήσετε εξ’ αρχής θα κάψετε τη ζάχαρη που περιέχει και η γεύση δεν θα είναι η αναμενόμενη. (Le Monde)

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: