Μία από τις 191 συνταγές με: Πουλερικά

Κοτόπουλο σε σάλτσα τομάτας & μαυροδάφνης

15-30'
Εύκολο

Κοκκινιστό κοτόπουλο που κλείνει στη σάλτσα του όλη τη γλύκα της μαυροδάφνης.

node-424


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου
  • 1 ποτηράκι Μαυροδάφνη
  • 1 τριμμένη Pummaro Σπιτική Τομάτα από τον Τρίφτη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Καλό κοτόπουλο είναι το καθαρό κοτόπουλο. Γι’ αυτό πλύνε καλά τα φιλέτα κοτόπουλου και στέγνωσέ τα με χαρτί κουζίνας.
  • 2 Μήπως, όμως, καλό κοτόπουλο είναι και το σοταρισμένο κοτόπουλο;
  • 3 Για καλό και για κακό, σόταρε τα φιλέτα σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    και το κρεμμύδι, μέχρι να χρυσίσουν.
  • 4 Σβήσε με τη μαυροδάφνη και πρόσθεσε τα μανιτάρια και το σκόρδο, ανακατεύοντας απαλά. Δεν ρίχνεις και το Pummaro
    , το αλάτι, το πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδo; Μόλις δέσει η σάλτσα, είναι έτοιμο!

Καλή όρεξη!

Ο Chef χρησιμοποιεί 1 τριμμένη Pummaro Σπιτική Τομάτα από τον Τρίφτη, ένα 100% φυσικό προϊόν χωρίς συντηρητικά και χρωστικές ουσίες.
Για να μην εκρήγνυται το λάδι στο τηγάνι:

Φροντίστε τα υλικά που θα τηγανίσετε να είναι όσο πιο στεγνά γίνεται. Αξίζει να περιμένετε λίγο να στεγνώσουν οι πατάτες από το πλύσιμο, να στραγγίξουν τα καλαμαράκια κ.λπ. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ειδική πυκνή σίτα για το τηγάνι. Αν δεν την έχετε διαθέσιμη, λίγο αλάτι (μια κουταλιά περίπου) στην μέση του τηγανιού την ώρα που ζεσταίνεται το λάδι κάνει αρκετά καλή δουλειά.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: