Μία από τις 191 συνταγές με: Πουλερικά

Κοτόπουλο σε σάλτσα τομάτας & μαυροδάφνης

15-30'
Εύκολο

Κοκκινιστό κοτόπουλο που κλείνει στη σάλτσα του όλη τη γλύκα της μαυροδάφνης.

node-424


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου
  • 1 ποτηράκι Μαυροδάφνη
  • 1 τριμμένη Pummaro Σπιτική Τομάτα από τον Τρίφτη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Καλό κοτόπουλο είναι το καθαρό κοτόπουλο. Γι’ αυτό πλύνε καλά τα φιλέτα κοτόπουλου και στέγνωσέ τα με χαρτί κουζίνας.
  • 2 Μήπως, όμως, καλό κοτόπουλο είναι και το σοταρισμένο κοτόπουλο;
  • 3 Για καλό και για κακό, σόταρε τα φιλέτα σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    και το κρεμμύδι, μέχρι να χρυσίσουν.
  • 4 Σβήσε με τη μαυροδάφνη και πρόσθεσε τα μανιτάρια και το σκόρδο, ανακατεύοντας απαλά. Δεν ρίχνεις και το Pummaro
    , το αλάτι, το πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδo; Μόλις δέσει η σάλτσα, είναι έτοιμο!

Καλή όρεξη!

Ο Chef χρησιμοποιεί 1 τριμμένη Pummaro Σπιτική Τομάτα από τον Τρίφτη, ένα 100% φυσικό προϊόν χωρίς συντηρητικά και χρωστικές ουσίες.
Μαλακές πατάτες φούρνου

Για να μην ξεραίνονται οι πατάτες στο φούρνο, προσθέστε μισό ποτήρι νερό ή και περισσότερο (ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού). Θα γίνουν μαλακές και βελούδινες σαν να έχουν πάρει βράση στο ζουμί τους!

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: