Μία από τις 191 συνταγές με: Πουλερικά

Μαροκινά συκωτάκια πουλιών

15-30'
Εύκολο

Τόσο νόστιμο που θα τιτιβίζεις από ευχαρίστηση!

node-2311


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 500 γρ. συκώτακια πουλιών
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Για την μαρινάδα:
  • 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 4 κουταλιές νερό
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 βαζάκι ελιές γεμιστές με πιπερια Άλτις κομμένες στην μέση
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • 3 κ.σ. Φυτίνη με βούτυρο
  • 1 ποτήρι ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας Pummaro
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Αφού πλύνεις καλά τα συκωτάκια και τα αφήσεις να στραγγίξουν, βάλε τα σε ένα μπολ μαζί με τα υλικά που αναφέρονται για τη μαρινάδα και άσε τα το λιγότερο για 2 ώρες (μην ξεχνάς κάθε μισή ώρα να τα ανακατεύεις).
  • 2 Στη συνέχεια, τα βγάζεις από τη μαρινάδα, τα σκουπίζεις, τα αλατοπιπερώνεις και τα τηγανίζεις για λίγη ώρα σε καυτό λάδι
    για να μην σκληρύνουν.
  • 3 Πάρε τώρα μια κατσαρόλα και ρίξε μέσα τη μαρινάδα, τις ελιές, το χυμό λεμονιού, τη ντομάτα, τη Φυτίνη
    με βούτυρο μαζί με λίγο νερό και άστα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
  • 4 Πρόσθεσε τώρα τα συκωτάκια και άστα να μείνουν με τη σάλτσα μέχρι να ζεσταθούν.
  • 5 Τα Μαροκινά συκωτάκια πουλιών είναι έτοιμα. Πασπάλισε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και σέρβιρε με ρύζι πιλάφι η τηγανιτές πατάτες.

Καλή όρεξη!

Για έξτρα νοστιμιά ο Chef χρησιμοποιεί Φυτίνη με βούτυρο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Νέος αέρας στο κάρβουνο

Δώστε άλλο αέρα στο ψήσιμο! Μαζέψτε κλαδιά από δάφνη, ρίγανη ή δενδρολίβανο, βρέξτε τα και τυλίξτε τα σε αλουμινόχαρτο. Ανοίξτε τρύπες με πιρούνι στο αλουμινόφυλλο και ρίξτε το στη θράκα που καιει κάτω από το ψητό. Η ευωδιά θα τυλίξει και δώσει το δικό της στίγμα στο φαγητό σας!

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: