Μία από τις 191 συνταγές με: Πουλερικά

Μπαστουνάκια Κοτόπουλου

15-30'
Εύκολο

Να μια καλή πρόταση για όσους τα βρίσκουν... μπαστούνια στη μαγειρική.

node-1419


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • ½ κιλό στήθος κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε μακρόστενα μπαστουνάκια
  • ¾ πακέτο Βιτάμ ή Βιτάμ Soft
  • 2 με 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές ξερή ρίγανη τριμμένη
  • 1 κουταλιά ξερό θυμάρι τριμμένο
  • 1 πακέτο κορν φλέικς
  • Αλάτι και πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Χτύπησε το Βιτάμ
    με το χυμό λεμονιού να αφρατέψει, και πρόσθεσε ανακατεύοντας τα αρωματικά, αλάτι και πιπέρι.
  • 2 Αλατοπιπέρωσε τα μπαστουνάκια κοτόπουλου κι από τις δύο πλευρές με μια λεπτή στρώση από το μείγμα του Bιτάμ και τύλιξε τα με τα κορν φλέικς που τα έχεις κάνει θρύψαλα με τα γυμνά σου χέρια.
  • 3 Στρώσε ένα ρηχό ταψί φούρνου με λαδόκολλα και τοποθέτησε τα μπαστουνάκια σε απόσταση μεταξύ τους. Ψήσ' τα κάτω από ζεστό γκριλ για 15 λεπτά περίπου. Όταν πάρουν χρώμα από τη μια πλευρά, γύρισέ τα κι από την άλλη να γίνουν ασορτί.
  • 4 Διάλεξε την αγαπημένη σου σάλτσα και σέρβιρε τα μπαστουνάκια ζεστά.

Καλή όρεξη!

Ο Chef με Βιτάμ soft ανεβάζει γευστικά το πιάτο.
Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο ψήσιμο στη σχάρα και το barbecue;

Το ψήσιμο στη σχάρα γίνεται ακριβώς πάνω από την εστία φωτιάς, σε υψηλή θερμοκρασία και συνήθως γρήγορα. Το αληθινό barbecue γίνεται σε πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία, διαρκεί περισσότερο χρόνο και προϋποθέτει την ύπαρξη αρκετού καπνού ξύλου, για την επίτευξη άριστου αποτελέσματος. (Le monde)

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: