Μία από τις 191 συνταγές με: Πουλερικά

Πάπια Πεκίνου

>60'
Εύκολο

Μια πάπια, μα ποια πάπια!

node-2287


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 2 κιλά κατεψυγμένη πάπια (μαριναρισμένη)
  • 1 αγγούρι κομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 12 πίτες του εμπορίου για πάπια ή μισό πακέτο φύλλα για σπρινγκ ρολλς
  • 4 κ.σ. Hoi-Sin sauce
  • Σουσαμέλαιο καβουρδισμένο
  • 1 lt ηλιέλαιο Sol
  • 4-5 κ.γ. σκούρα ζάχαρη
  • ½ ποτήρι κρασιού σόγια σος

Ξεκινάμε!

  • 1 Βάλε σ’ ένα μπολάκι 1 κ.σ. Hoi Sin, 2 κ.γ. σόγια, 2 κ.γ. σουσαμέλαιο και 2 κ.γ. ζάχαρη. Πρόσθεσε λίγο νερό και ανακάτεψε.
  • 2 Αφού ξεπαγώσεις και κόψεις στη μέση την πάπια, τηγάνισέ την σε μια κατσαρόλα με πολύ καυτό ηλιέλαιο. Μόλις ροδίσει ψήσε την στο φούρνο στους 180ο C – 200o C για 1 και 45 λεπτά, μέχρι να κάνει μια τραγανή κρούστα.
  • 3 Στη συνέχεια ξεψαχνισέ την προσεκτικά χωρίς να χαλάσεις την κρούστα. Σκοπός είναι να την κόψεις σε μικρά κομματάκια.
  • 4 Πάρε τώρα όλες τις πίτες και ζέστανέ τες στον ατμό .
  • 5 Τέλος, κόψε το αγγούρι και το κρεμμυδάκι σε μικρά κομμάτια, ανακάτεψέ τα και γαρνίρισέ τα όλα μαζί. Η πάπια Πεκίνου είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

Καλή όρεξη!

Το λιπαρό κρέας της πάπιας σοτάρεται ιδανικά με το ελαφρύ ηλιέλαιο Sol.
Εύκολο ξεφλούδισμα αυγών

Για να ξεφλουδίζουν εύκολα τα αυγά, βράστε τα σε νερό που έχετε προσθέσει αλάτι.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: