Αν σας αρέσει το κοτόπουλο σε όλες του τις εκδοχές, σίγουρα η πίτα με κοτόπουλο δεν θα σας αφήσει αδιάφορους. Δοκιμάστε να φτιάξετε πίτα με κοτόπουλο και ετοιμαστείτε να δείτε τη μαγειρική με άλλο στόμα!

Μία από τις 191 συνταγές με: Πουλερικά

Πίτα με κοτόπουλο

>60'
Εύκολο

Αν σας αρέσει το κοτόπουλο σε όλες του τις εκδοχές, σίγουρα η πίτα με κοτόπουλο δεν θα σας αφήσει αδιάφορους.

node-496


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 200 γρ. φυτίνη
  • 3 με 4 κρεμμύδια κομμένα στρογγυλές φέτες
  • Φιλέτο στήθος από 1 μέτριο κοτόπουλο κομμένο σε λεπτά μακρόστενα κομματάκια (ζουλιέν).
  • 200 γρ. τυρί ροκφόρ κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 200 γρ. γραβιέρα ή παρμεζάνα κομμένη σε λεπτά σαν σπιρτόξυλα κομματάκια (ζουλιέν)
  • σε λεπτά σαν σπιρτόξυλα κομματάκια (ζουλιέν)
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι και πιπέρι
  • ½ κιλό φύλλο κρούστας + 1 κουταλιά στιγμιαίο ζωμό κότας ή λαχανικών Knorr

Ξεκινάμε!

  • 1 Βάλε τη φυτίνη
    να ζεσταθεί καλά σε μια κατσαρόλα και σόταρε για 5 με 10 λεπτά τα κρεμμύδια.
  • 2 Πρόσθεσε το κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι, τα τυριά και το μαϊντανό, ανακάτεψε και άφησέ τα όλα για 10 λεπτά στη φωτιά.
  • 3 Σ’ αυτά τα δέκα λεπτά, λογικά προλαβαίνεις να αλείψεις με ελάχιστη φυτίvη τον πάτο ενός ταψιού και να στρώσεις σε αυτό τα φύλλα, το καθένα καλά αλειμμένο με φυτίvη, έτσι δεν είναι;
  • 4 Εν τω μεταξύ, πρέπει να έχει ετοιμαστεί και το μίγμα, οπότε στρώσ’ το πάνω στα φύλλα, ράντισε με το στιγμιαίο ζωμό και στη συνέχεια κάλυψε με τα υπόλοιπα φύλλα, καλά αλειμμένα κι αυτά με τη φυτίvη.

Καλή όρεξη!

Για να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερο γευστικό ενδιαφέρον το φύλλο κρούστας και να μην ξεραθεί κατά το ψήσιμο του, ο Chef το αλείφει με μία κουταλιά Knorr ζωμό κότας ή λαχανικών σε σκόνη.
Ζουλιέν... συνώνυμο της λεπτότητας

Σχήμα ΖΟΥΛΙΕΝ (τρόπος κοπής): Κόβετε οτιδήποτε υλικά (π.χ. τυρί, πατάτες, πιπεριές, καρότα) σε μακρόστενα λεπτά κομμάτια.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: