Μία από τις 136 συνταγές με: Σαλάτες

Αργεντίνικη πατατοσαλάτα Ensalada Rusa

15-30'
Εύκολο

Η Αργεντίνικη εκδοχή της Ρώσικης σαλάτας!

node-2308


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 600 γρ πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 3 σκληρά βρασμένα αυγά ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. ανάμεικτα λαχανικά εποχής
  • 150 γρ. μαγιονέζα Hellmann's Real
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 κ.γ. μουσταρδα Hellmann's Mild
  • 1 κ.σ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. γεμιστές ελιές με πιπεριά Άλτις ψιλοκομμένες
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Βάλε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει.
  • 2 Αφού καθαρίσεις τις πατάτες, μαγείρεψέ περίπου για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τις στραγγίζεις και τις βάζεις στο ψυγείο.
  • 3 Πάρε τώρα τα αυγά και βράσε τα σε λίγο νερό και ξύδι μέχρι να σφίξουν καλά. Στη συνέχεια τα ξεφλουδίζεις, τα κόβεις και τα ανακατέβεις μαζί με τις πατάτες και τα λαχανικά σε μια μεγάλη λεκάνη.
  • 4 Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακάτεψε τη μαγιονέζα
    μαζί με μισό κ.γ. μαύρο πιπέρι, μουστάρδα
    , χυμό λεμονιού, άνηθο και τις γεμιστές ελιές.
  • 5 Η Αργεντίνικη πατατοσαλάτα Rusa είναι δροσερή και έτοιμη να τη σερβίρεις.

Καλή όρεξη!

Για ακόμη ελαφρύτερο πιάτο η Hellmann's Light έχει μόνο 41 θερμίδες ανά κουταλιά (1 κουταλιά= 15g).
Λάδι ή μαργαρίνη στις σάλτσες;

Αν προτιμάτε τη μαργαρίνη, επιλέξτε οπωσδήποτε ανάλατη. Στις μεσογειακές γεύσεις ταιριάζει απόλυτα το ελαιόλαδο. Αρωματίστε το με βότανα σωτάροντας ή μαγειρεύοντάς τα. Αντέχει σε όλες τις δοκιμασίες ενώ αναδεικνύει κάθε άρωμα. Για τη μαγιονέζα, τη σκορδαλιά ή την ταραμοσαλάτα, επιλέξτε ένα ένα ελαφρύ γευστικά λάδι, ένα έξτρα απαλό ελαιόλαδο. Στην ασιατική κουζίνα ταιριάζει το ηλιέλαιο και το σησαμέλαιο που όμως δεν αντέχει τις υψηλές θερμοκρασίες.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: