Μία από τις 136 συνταγές με: Σαλάτες

Ιαπωνικά εναλλακτικά πράσινα φασολάκια Edamame

15-30'
Εύκολο

Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα!

node-2301


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 300 γρ. φρέσκα φασολάκια ψιλά κομμένα στη μέση
  • 3 κ.σ. ελαφριά σόγια σος (με λιγότερο αλάτι)
  • ½ κ.γ. ζωμός Knorr Extra με λαχανικά
  • ½ κ.γ. κόκκινο πιπέρι γλυκό ή τριμμένο μπούκοβο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. τριμμένη φρέσκια ρίζα τζίντζερ
  • 1 κ.σ. καβουρδισμένο σουσάμι

Ξεκινάμε!

  • 1 Τοποθέτησε τα φασολάκια σε ένα σουρωτήρι και στη συνέχεια βάλε το σε μια κατσαρόλα σε ύψος 5 εκ. από την επιφάνεια του νερού.
  • 2 Ξεκίνησε να βράζεις το νερό και φρόντισε να καλύψεις με καπάκι ώστε να τα μαγειρέψει ο ατμός. Μετά από 5 λεπτά βγάλε τα φασολάκια και τοποθέτησέ τα σε ένα μπολ σερβιρίσματος.
  • 3 Πάρε τώρα ένα άλλο μπολάκι και ανακάτεψε μαζί τη σόγια σος, το Knorr, το κόκκινο πιπέρι, τοσκόρδο και το τζίντζερ.
  • 4 Η σάλτσα είναι έτοιμη να την περιχύσεις πάνω από τα φασολάκια. Τέλος, πασπάλισε με καβουρδισμένο σουσάμι και τα ιαπωνικά φασολάκια Edamame είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!

O Chef επέλεξε εδώ Ζωμό Knorr Extra με λαχανικά, γιατί παρασκευάζεται από λαχανικά και μυρωδικά που καλλιεργούνται και ωριμάζουν κάτω από τον ήλιο, συλλέγονται στην εποχή τους και αφυδατώνονται με φροντίδα για να διατηρήσουν αναλλοίωτη τη γεύση και την υφή τους.
Αλάτι - η κατάλληλη στιγμή

Όλα τα φαγητά δεν πρέπει να αλατίζονται την ίδια στιγμή. Τα όσπρια και τα λαχανικά σκληραίνουν όταν αλατίζονται από την αρχή του μαγειρέματος. Το κρέας και τα ψάρια πρέπει να αλατίζονται πολύ πριν το μαγείρεμά τους για να αποκτήσουν νοστιμιά αλλά και για να διατηρήσουν πολλά περισσότερα θρεπτικά στοιχεία. Τα μακαρόνια πρέπει να βράσουν από την αρχή σε αλατισμένο νερό εάν θέλουμε να 'τα πιάσει' το αλάτι. Το ίδιο ισχύει και για τις τηγανιτές πατάτες αλλά και για τα τηγανιτά αυγά.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: