Μία από τις 136 συνταγές με: Σαλάτες

Ρώσικη σαλάτα

15-30'
Εύκολο

Ψάρια, κρέατα, κοτόπουλα: η ρώσικη πάει με όλα!

node-1709


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 300 γρ. αρακά (φρέσκο, κονσέρβα ή κατεψυγμένο)
  • 50 γρ. κάπαρη
  • 400 γρ. καρότα
  • 600 γρ. πατάτες
  • 50 γρ. αγγουράκι τουρσί
  • 8-10 κ. σ. μαγιονέζα με ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Καθάρισε για αρχή τις πατάτες και τα καρότα, κόψ’ τα σε μικρούς κύβoυς και βράσ’ τα χωριστά σε αλατισμένο νερό. Επίσης, βράσε τον αρακά, εκτός βέβαια αν είναι κονσέρβα, οπότε απλώς τον ξεπλένεις μόνο με ζεστό νερό.
  • 2 Στράγγιξε τα λαχανικά και βάλ’ τα στο μπολ, όπου θα σερβίρεις τη ρώσικη σαλάτα, και πρόσθεσε αλατοπίπερο, το αγγουράκι (αφού το περάσεις από τον τρίφτη), την κάπαρη και τη μαγιονέζα
    . Ανακάτεψε καλά τη ρώσικη, δες μήπως θέλει λίγο ακόμα λεμόνι και μετά μπορείς να τη σερβίρεις -κρύα. Αλλιώς μένει 4-5 ημέρες στο ψυγείο.

Καλή όρεξη!

Η μαγιονέζα Hellmann's έχει αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής, που της δίνουν υπέροχη γεύση. Ό, τι πρέπει για να χρησιμοποιηθεί ως κύριο συστατικό της ρώσικης σαλάτας.
Σκόρδο... η εναλλακτική οδός

Αν το σκόρδο σας αρέσει αλλά σας ... θερίζει το στομάχι, ένας τρόπος να το κάνετε ηπιότερο είναι ο ακόλουθος: Τυλίξτε το κεφάλι του σκόρδου σε αλουμινόχαρτο και ή βράστε το ή ψήστε το για 1/2 ώρα στο φούρνο. Το σκόρδο θα διατηρήσει τις ευεργετικές του ιδιότητες και δεν θα σας ενοχλήσει το στομάχι!

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: