Μία από τις 136 συνταγές με: Σαλάτες

Σαλάτα «αλά ρως»

15-30'
Εύκολο

Μια σαλάτα από το Βορρά, που εγκλιματίστηκε μια χαρά.

node-2200


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • Λίγα αγγουράκια τουρσί
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά μαϊντανό
  • 3 κουταλιές ξύδι
  • 2 πατάτες
  • 100 γρ. πράσινα φασολάκια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 200-300 γρ. κρέας
  • 1 μεγάλο καρότο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Βράσε τις πατάτες, τα φασολάκια, το καρότο και το κρέας, και κόψ’ τα αντιστοίχως σε τετράγωνα, ζουλιέν, ροδέλες και μακρόστενες φέτες. Επίσης, ψιλόκοψε τα αγγουράκια και το κρεμμύδι, και βάλε όλα τα υλικά στην αγαπημένη σου σαλατιέρα.
  • 2 Ανακάτεψε τα υλικά με το λάδι
    , το ξύδι, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο διορθώνοντας, αν χρειάζεται, τη γεύση.
  • 3 Άφησε τη σαλάτα «αλά ρως» στο ψυγείο για 20 λεπτά, γάρνιρέ τη με το μαϊντανό ψιλοκομμένο και σέρβιρέ την κρύα.

Καλή όρεξη!

Το Άλτις ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ ξεχωρίζει για την πικάντικη και διακριτικά πικρή γεύση του, που αναδεικνύει το φρουτώδες της ελιάς. Το απολαμβάνετε κυρίως ωμό σε σαλάτες ή σε ζεστές παρασκευές πάντα στο τέλος του μαγειρέματος.
Αλάτι στην τοματοσαλάτα;

Αν ο χρόνος πιέζει, ετοιμάστε την τοματοσαλάτα από πριν και βάλτε την στο ψυγείο. Μην αλατίζετε τις τομάτες από πριν, παρά μόνο όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε. Όταν αλατίζουμε τις τομάτες το αλάτι σιγά-σιγά τραβάει το νερό τους, με αποτέλεσμα να μαραζώνουν και να νερώνει η τοματοσαλάτα.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: