Μία από τις 136 συνταγές με: Σαλάτες

Σαλάτα γκουρμέ

15-30'
Εύκολο

Επειδή ενίοτε θέλουμε και το γκουρμέ μας, πώς να το κάνουμε;

node-2201


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 150 γρ. καρότα
  • 150 γρ. τριμμένη καρυδόψιχα
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κουταλιές ξύδι
  • 1 σελινόριζα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κιλό άγρια χόρτα
  • 150 γρ. πράσινα φασολάκια
  • 8 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 300 γρ. κολοκυθάκια ή κολοκυθοκορφάδες

Ξεκινάμε!

  • 1 Βράσε χωριστά τα καρότα, τη σελινόριζα, τα άγρια χόρτα, τα φασολάκια και τα κολοκυθάκια ή τις κολοκυθοκορφάδες, προσέχοντας να μην παραβράσουν.
  • 2 Διάλυσε το σκόρδο σε ένα μπολ με το ξύδι και πρόσθεσε μέσα το μαϊντανό και τα φασολάκια κομμένα σε μακρόστενα κομμάτια (τα λεγόμενα ζουλιέν). Ανακάτεψέ τα και άφησέ τα λίγη ώρα να μαριναριστούν.
  • 3 Βάλε τώρα σε μια σαλατιέρα τα άγρια χόρτα, τα κολοκυθάκια/κολοκυθοκορφάδες, τα καρότα, τη σελινόριζα και τα μαριναρισμένα φασολάκια, κι από πάνω ρίξε την τριμμένη καρυδόψιχα.
  • 4 Χτύπα σε ένα μπολ με το σύρμα το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο
    και λίγο αλάτι, και περίχυσε με αυτά τη σαλάτα για να γίνει πραγματικά γκουρμέ.

Καλή όρεξη!

Στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ κυριαρχεί το ζωηρό άρωμα της φρεσκοκομμένης ελιάς, και η πικάντικη γεύση που θα ανεβάσουν τις γευστικές επιδόσεις των πιάτων σας. Σας το προτείνουμε ιδιαίτερα για τις σαλάτες σας.
Νέος αέρας στο κάρβουνο

Δώστε άλλο αέρα στο ψήσιμο! Μαζέψτε κλαδιά από δάφνη, ρίγανη ή δενδρολίβανο, βρέξτε τα και τυλίξτε τα σε αλουμινόχαρτο. Ανοίξτε τρύπες με πιρούνι στο αλουμινόφυλλο και ρίξτε το στη θράκα που καιει κάτω από το ψητό. Η ευωδιά θα τυλίξει και δώσει το δικό της στίγμα στο φαγητό σας!

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: