Μία από τις 136 συνταγές με: Σαλάτες

Σαλάτα ιταλική

15-30'
Εύκολο

Συνοδεύει πίτσα, ριζότο, μακαρονάδα… Πλάκα κάνουμε, πάει με όλα!

node-2202


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • ½ αγγούρι
  • 6 αγκινάρες (φρέσκες ή κονσέρβας)
  • Μερικά φυλλαράκια ξερό βασιλικό
  • 20 μαύρες ελιές
  • 3 τομάτες
  • 3 κουταλιές ξύδι
  • 400 γρ. σπαράγγια
  • 250 γρ. πράσινα φασόλια
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Φρέσκο λεμόνι για τις αγκινάρες

Ξεκινάμε!

  • 1 Καθάρισε κατ’ αρχάς τις αγκινάρες, τρίψ’ τες με το λεμόνι και βράσ’ τες για 20 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
  • 2 Μετά κόψε τις αγκινάρες σε μικρά κομμάτια και ανακάτεψέ τες σε μια σαλατιέρα με τα φασολάκια βρασμένα και κομμένα ζουλιέν, τις τομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, το αγγούρι κομμένο σε φέτες, τα σπαράγγια και τις ελιές.
  • 3 Ανάμειξε καλά σε ένα μπολ το ελαιόλαδο
    και το ξύδι, πρόσθεσε αλατοπίπερο και βασιλικό, ανακάτεψε πάλι καλά και περίχυσε την ιταλική σαλάτα.
  • 4 Ανακάτεψε την ιταλική σαλάτα και κρύωσέ τη για 1 ώρα στο ψυγείο πριν τη σερβίρεις.

Καλή όρεξη!

Το ΑΛΤΙΣ ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ ξεχωρίζει για την πικάντικη και διακριτικά πικρή γεύση του, που αναδεικνύει το φρουτώδες της ελιάς. Το απολαμβάνετε κυρίως ωμό σε σαλάτες ή σε ζεστές παρασκευές πάντα στο τέλος του μαγειρέματος.
Πώς θα ξεφλουδίσετε εύκολα τα κάστανα,

Για να ξεφλουδίσετε κάστανα, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε ένα σταυρό στο κέλυφος κάθε κάστανου. Ρίξτε τα κάστανα σε βραστό νερό και αφήστε να βράσουν 10 λεπτά περίπου, για να χαλαρώσει το φλούδι. Βγάλτε από τη φωτιά και με μια κουτάλα βγάζετε λίγα-λίγα τα κάστανα από το νερό και τα ξεφλουδίζετε όσο είναι ακόμα ζεστά

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: