Μία από τις 136 συνταγές με: Σαλάτες

Σαλάτα ιταλική

15-30'
Εύκολο

Συνοδεύει πίτσα, ριζότο, μακαρονάδα… Πλάκα κάνουμε, πάει με όλα!

node-2202


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • ½ αγγούρι
  • 6 αγκινάρες (φρέσκες ή κονσέρβας)
  • Μερικά φυλλαράκια ξερό βασιλικό
  • 20 μαύρες ελιές
  • 3 τομάτες
  • 3 κουταλιές ξύδι
  • 400 γρ. σπαράγγια
  • 250 γρ. πράσινα φασόλια
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Φρέσκο λεμόνι για τις αγκινάρες

Ξεκινάμε!

  • 1 Καθάρισε κατ’ αρχάς τις αγκινάρες, τρίψ’ τες με το λεμόνι και βράσ’ τες για 20 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
  • 2 Μετά κόψε τις αγκινάρες σε μικρά κομμάτια και ανακάτεψέ τες σε μια σαλατιέρα με τα φασολάκια βρασμένα και κομμένα ζουλιέν, τις τομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, το αγγούρι κομμένο σε φέτες, τα σπαράγγια και τις ελιές.
  • 3 Ανάμειξε καλά σε ένα μπολ το ελαιόλαδο
    και το ξύδι, πρόσθεσε αλατοπίπερο και βασιλικό, ανακάτεψε πάλι καλά και περίχυσε την ιταλική σαλάτα.
  • 4 Ανακάτεψε την ιταλική σαλάτα και κρύωσέ τη για 1 ώρα στο ψυγείο πριν τη σερβίρεις.

Καλή όρεξη!

Το ΑΛΤΙΣ ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ ξεχωρίζει για την πικάντικη και διακριτικά πικρή γεύση του, που αναδεικνύει το φρουτώδες της ελιάς. Το απολαμβάνετε κυρίως ωμό σε σαλάτες ή σε ζεστές παρασκευές πάντα στο τέλος του μαγειρέματος.
Αγκινάρες

Διαλέγετε αγκινάρες σφιχτές, κλειστές, με κοτσάνι φρέσκο - να δείχνει ότι έχει κοπεί πρόσφατα. Αν δεν τις καθαρίσετε και καταναλώσετε αμέσως, βάλτε τις σε νερό όπως ακριβώς θα κάνατε με ένα μπουκέτο λουλούδια, για λίγες μόνο μέρες. Κόψτε το κοτσάνι ακριβώς κάτω από την αγκινάρα. Τα πολύ φρέσκα κοτσάνια μπορείτε να τα μαγειρέψετε. Αρχίστε να αφαιρείτε τα εξωτερικά, σκληρά φύλλα, μέχρι να εμφανιστεί το 'κουπάκι' της αγκινάρας. Κόψτε το πάνω μέρος των φύλων (περίπου 3 εκ.) εγκάρσια και αφαιρέστε το

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: