Μία από τις 136 συνταγές με: Σαλάτες

Σαλάτα με λιαστές τομάτες και ψητές πιπεριές

15-30'
Εύκολο

Κάτι στα γρήγορα, αλλά να είναι και νόστιμο, ε;

node-1435


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 4 ψημένες πιπεριές (πράσινες, κόκκινες και κίτρινες)
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • 1 μοτσαρέλα baffalo
  • 5 κουταλιές dressing 1000 islands
  • 1 μαρούλι
  • 150 γρ. λιαστές τομάτες
  • 100 γρ. παρμεζάνα σε φλούδες
  • Λίγο balsamico σιρόπι
  • αλάτι και πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Ψήσε στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο
    τις πιπεριές, μέχρι να μαυρίσουν εξωτερικά και να ξεκολλά το φλούδι τους. Μόλις κρυώσουν, ξεφλούδισέ τις και κόψ’ τις σε μακρόστενες λωρίδες.
  • 2 Επίσης: κόψε τη μοτσαρέλα σε μικρούς κύβο
    υς, τις λιαστές τομάτες σε λεπτές λωρίδες και το μαρούλι σε χοντρά κομμάτια με τα χέρια.
  • 3 Βάλε το μαρούλι σαν βάση στη σαλατιέρα, πρόσθεσε τη λιαστή τομάτα, τις πιπεριές, τη μοτσαρέλα και ράντισε με λίγο ελαιόλαδο
    . Από πάνω ρίξε το dressing 1000 islands και ανακάτεψε απαλά.
  • 4 Αλατοπιπέρωσε όσο πιστεύεις ότι χρειάζεται, γαρνίρισε με φλούδες παρμεζάνα και σιρόπι balsamico, και σέρβιρε.

Καλή όρεξη!

Άλτις απαλό: Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που κλείνει μέσα του το ξεχωριστό άρωμα της ελληνικής φύσης, των αγρών, της μαντζουράνας και του χαμομηλιού, αρμονικά δεμένα με το άρωμα της ελιάς. Η παραδοσιακή λιαστή τομάτα και οι ψητές πιπεριές με το Άλτις απαλό θα ανταμείψει τους επιλεκτικούς με τη φίνα γεύση του.
Πόσο φρέσκα είναι τα μύδια;

Υπέροχο έδεσμα αλλά και πολύ επικίνδυνη τροφή αν αποδειχτούν ότι δεν είναι φρέσκα. Μεγάλη προσοχή λοιπόν. Τα φρέσκα μύδια ή είναι κλειστά ή κλείνουν μόλις ενοχληθούν. Όσα δεν κλείνουν και όσα είναι σπασμένα πρέπει να τα πετάξετε. Πετάξτε επίσης όσα δεν ανοίξουν κατά το βράσιμο ή το άχνισμα. Δεν θα πρέπει να "απαιτήσετε" τέτοια συμπεριφορά από τα κατεψυγμένα μύδια.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: