Μία από τις 136 συνταγές με: Σαλάτες

Σαλάτα με λιαστές τομάτες και ψητές πιπεριές

15-30'
Εύκολο

Κάτι στα γρήγορα, αλλά να είναι και νόστιμο, ε;

node-1435


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 4 ψημένες πιπεριές (πράσινες, κόκκινες και κίτρινες)
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • 1 μοτσαρέλα baffalo
  • 5 κουταλιές dressing 1000 islands
  • 1 μαρούλι
  • 150 γρ. λιαστές τομάτες
  • 100 γρ. παρμεζάνα σε φλούδες
  • Λίγο balsamico σιρόπι
  • αλάτι και πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Ψήσε στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο
    τις πιπεριές, μέχρι να μαυρίσουν εξωτερικά και να ξεκολλά το φλούδι τους. Μόλις κρυώσουν, ξεφλούδισέ τις και κόψ’ τις σε μακρόστενες λωρίδες.
  • 2 Επίσης: κόψε τη μοτσαρέλα σε μικρούς κύβο
    υς, τις λιαστές τομάτες σε λεπτές λωρίδες και το μαρούλι σε χοντρά κομμάτια με τα χέρια.
  • 3 Βάλε το μαρούλι σαν βάση στη σαλατιέρα, πρόσθεσε τη λιαστή τομάτα, τις πιπεριές, τη μοτσαρέλα και ράντισε με λίγο ελαιόλαδο
    . Από πάνω ρίξε το dressing 1000 islands και ανακάτεψε απαλά.
  • 4 Αλατοπιπέρωσε όσο πιστεύεις ότι χρειάζεται, γαρνίρισε με φλούδες παρμεζάνα και σιρόπι balsamico, και σέρβιρε.

Καλή όρεξη!

Άλτις απαλό: Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που κλείνει μέσα του το ξεχωριστό άρωμα της ελληνικής φύσης, των αγρών, της μαντζουράνας και του χαμομηλιού, αρμονικά δεμένα με το άρωμα της ελιάς. Η παραδοσιακή λιαστή τομάτα και οι ψητές πιπεριές με το Άλτις απαλό θα ανταμείψει τους επιλεκτικούς με τη φίνα γεύση του.
Νόστιμες πατάτες φούρνου

Δημιουργήστε ένα ευφάνταστο μίγμα με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, χυμό λεμονιού και μουστάρδα. Περιχύστε τις πατάτες, αφού προηγουμένως τις έχετε ρίξει ελαιόλαδο.
Εναλλακτικά:
Πανάρετέ τις με αλεύρι και φρυγανιά, όπου θα έχετε προσθέσει τα αγαπημένα μυρωδικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κλπ) και φυσικά αλάτι. Ανακατέψτε τις με λάδι ή Flora Soft στο ταψί. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά. Το αποτέλεσμα… μετράει!

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: