Μία από τις 136 συνταγές με: Σαλάτες

Σαλάτα με σπανάκι και ξερά σύκα

15-30'
Εύκολο

Μπορεί να είναι ελαφριά, αλλά σε γεμίζει δύναμη!

node-2348


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 συσκευασία φρέσκο σπανάκι
  • 4-5 σύκα ξερά
  • 200 ml ημίγλυκο κρασί ή μαυροδάφνη
  • 1 κ.σ. κρεμμυδάκι πράσινο
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο Άλτις
  • Λίγο ελαιόλαδο Άλτις παραδοσιακό
  • Αλάτι, πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Αφού πλύνεις τα σύκα και τα κόψεις στα τέσσερα, πάρε ένα μπολάκι, γέμισέ το με κρασί και βάλε μέσα τα σύκα να μουσκέψουν για 10 λεπτά.
  • 2 Στη συνέχεια, πλύνε το σπανάκι και κόψε το με το χέρι.
  • 3 Πάρε τώρα το κρεμμυδάκι, πλύνε το και κόψε το κι αυτό σε μικρά κομματάκια.
  • 4 Σε ένα βαθύ μπολ, ρίξε τα παραπάνω υλικά και ράντισε με το ελαιόλαδο
    και το ξύδι βαλσάμικο.
  • 5 Τέλος, καρύκευσε με αλάτι και πιπέρι και αυτό ήταν! Η σαλάτα με σπανάκι και ξερά σύκα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!

Καρυκεύματα – αρωματικά

Το κύμινο, το μοσχοκάρυδο όπως άλλωστε και το πιπέρι πρέπει να είναι φρεσκοτριμμένα. Το κόλιανδρο και το μαχλέπι πρέπει να είναι χοντροκοπανισμένα. Τα καρυκεύματα και τα αρωματικά αν δεν αποτελούν πομάδα-μαρινάδα, μπαίνουν πάντα τελευταία στο μαγείρεμα, για να δώσουν όλο τον καλό εαυτό τους στη γεύση!Μεγάλη προσοχή στα "γλυκά" καρυκεύματα, μπαχάρι, κανέλα, γαρύφαλλο, γιατί μπορεί να μεταμορφώσουν το φαγητό - τόσο που να μην το αναγνωρίζετε! Είναι προτιμότερο να τα βάλετε στις σάλτσες και να μην τα αναμείξετε στο κυρίως φαγητό.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: