Μία από τις 136 συνταγές με: Σαλάτες

Σαλάτα με σπανάκι και ξερά σύκα

15-30'
Εύκολο

Μπορεί να είναι ελαφριά, αλλά σε γεμίζει δύναμη!

node-2348


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 συσκευασία φρέσκο σπανάκι
  • 4-5 σύκα ξερά
  • 200 ml ημίγλυκο κρασί ή μαυροδάφνη
  • 1 κ.σ. κρεμμυδάκι πράσινο
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο Άλτις
  • Λίγο ελαιόλαδο Άλτις παραδοσιακό
  • Αλάτι, πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Αφού πλύνεις τα σύκα και τα κόψεις στα τέσσερα, πάρε ένα μπολάκι, γέμισέ το με κρασί και βάλε μέσα τα σύκα να μουσκέψουν για 10 λεπτά.
  • 2 Στη συνέχεια, πλύνε το σπανάκι και κόψε το με το χέρι.
  • 3 Πάρε τώρα το κρεμμυδάκι, πλύνε το και κόψε το κι αυτό σε μικρά κομματάκια.
  • 4 Σε ένα βαθύ μπολ, ρίξε τα παραπάνω υλικά και ράντισε με το ελαιόλαδο
    και το ξύδι βαλσάμικο.
  • 5 Τέλος, καρύκευσε με αλάτι και πιπέρι και αυτό ήταν! Η σαλάτα με σπανάκι και ξερά σύκα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!

Ξύδι Μπαλσάμικο

Έχει σκούρο, λαμπερό χρώμα, υπέροχο, βελούδινο άρωμα, είναι πικρόγλυκο με υποψία στυφής γεύσης και... κάνει θαύματα όπου μπαίνει! Γίνεται μετά από ειδική επεξεργασία του μούστου του κρασιού και με προσθήκη ξυδιού από κρασί. Δύο είναι τα μυστικά της γοητείας του 1) η παλαίωσή του για τουλάχιστον 10 χρόνια και 2) η ζύμωσή του μέσα σε βαρέλια με διαφορετική κάθε φορά ξύλινη σύνθεση. Ξύλο βελανιδιάς, καστανιάς, κερασιάς, μουριάς κ.λπ. απ' όπου παίρνει και το απαραίτητο άρωμα που το συνοδεύει.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: