Μία από τις 136 συνταγές με: Σαλάτες

Σαλάτα σπαράγγια

15-30'
Εύκολο

Καιρός να βγάλουμε τα σπαράγγια από το περιθώριο του μαγειρικού κατεστημένου.

node-2205


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • Λίγο αλάτι
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
  • 2 κουταλιές ξύδι
  • 1 κιλό φρέσκα σπαράγγια
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι

Ξεκινάμε!

  • 1 Πλύνε, καθάρισε και κόψε τα σπαράγγια σε μικρά κομμάτια που θα βράσεις σε αλατισμένο νερό για περίπου 20 λεπτά.
  • 2 Άφησε τα βρασμένα σπαράγγια να κρυώσουν, και βάλ’ τα σε ένα μπολ με το κρεμμύδι, τον άνηθο, το ελαιόλαδο
    και το ξύδι.
  • 3 Ανακάτεψε καλά τη σαλάτα σπαράγγια, βάλ’ τη στο ψυγείο και ύστερα σέρβιρέ τη ως πρώτο πιάτο.

Καλή όρεξη!

Ο Chef προτείνει να πολτοποιήσετε σε μπλέντερ τον άνηθο και το κρεμμύδι, ανακατεύοντας το Άλτις Παραδοσιακό με ξύδι.
Λάχανο-κουνουπίδι, χρειάζονται σωστό ξέβγαλμα!

Όταν αγοράζετε λάχανο ή κουνουπίδι πρέπει να είναι βαριά και τα φύλλα τους σφικτά, φρέσκα και τραγανά. Πριν τα μαγειρέψετε καλό είναι να τα ξεπλένετε με νερό και ξύδι γιατί το ξύδι σκοτώνει τους διάφορους μικροοργανισμούς.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: