Μία από τις 136 συνταγές με: Σαλάτες

Σαλάτα σπαράγγια

15-30'
Εύκολο

Καιρός να βγάλουμε τα σπαράγγια από το περιθώριο του μαγειρικού κατεστημένου.

node-2205


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • Λίγο αλάτι
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
  • 2 κουταλιές ξύδι
  • 1 κιλό φρέσκα σπαράγγια
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι

Ξεκινάμε!

  • 1 Πλύνε, καθάρισε και κόψε τα σπαράγγια σε μικρά κομμάτια που θα βράσεις σε αλατισμένο νερό για περίπου 20 λεπτά.
  • 2 Άφησε τα βρασμένα σπαράγγια να κρυώσουν, και βάλ’ τα σε ένα μπολ με το κρεμμύδι, τον άνηθο, το ελαιόλαδο
    και το ξύδι.
  • 3 Ανακάτεψε καλά τη σαλάτα σπαράγγια, βάλ’ τη στο ψυγείο και ύστερα σέρβιρέ τη ως πρώτο πιάτο.

Καλή όρεξη!

Ο Chef προτείνει να πολτοποιήσετε σε μπλέντερ τον άνηθο και το κρεμμύδι, ανακατεύοντας το Άλτις Παραδοσιακό με ξύδι.
Σκόρδο... η εναλλακτική οδός

Αν το σκόρδο σας αρέσει αλλά σας ... θερίζει το στομάχι, ένας τρόπος να το κάνετε ηπιότερο είναι ο ακόλουθος: Τυλίξτε το κεφάλι του σκόρδου σε αλουμινόχαρτο και ή βράστε το ή ψήστε το για 1/2 ώρα στο φούρνο. Το σκόρδο θα διατηρήσει τις ευεργετικές του ιδιότητες και δεν θα σας ενοχλήσει το στομάχι!

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: