Μία από τις 136 συνταγές με: Σαλάτες

Σουβλάκια με μανιτάρια & προσούτο

30-45'
Εύκολο

Σουβλάκι χοιρινό ή κοτόπουλο; Εσείς τολμήστε την υπέρβαση!

node-374


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 24 μανιτάρια λευκά
  • 4-5 φέτες προσούτο
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 6 κουταλιές μαγιονέζα Extra Light
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 6 καλαμάκια για σουβλάκι

Ξεκινάμε!

  • 1 Βάλε τη μαγιονέζα
    , το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
    , αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ και ανακάτεψε τα υλικά. Μέχρι πότε;
  • 2 Μέχρι να ενωθούν.Σκέπασε τώρα το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάλ' το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • 3 Στο μεταξύ, ας μη χάνουμε καιρό: σκούπισε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα και αφαίρεσε το κοτσάνι τους.
  • 4 Δώσε λίγη σημασία και στο προσούτο: κόψε τις φέτες σε περίπου 60 τετράγωνα κομμάτια, μεγέθους λίγο μικρότερου από τα μανιτάρια, για να μη ζηλέψουν.
  • 5 Πέρασε εναλλάξ στα καλαμάκια από 4 μανιτάρια και 5 διπλά κομμάτια προσούτο -σύνολο 9 πεντανόστιμες μπουκιές.
  • 6 Άλειψε τα σουβλάκια με το ελαιόλαδο
    , πασπάλισέ τα με αλάτι και πιπέρι, και ψήσ' τα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι-γκριλ για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια -το προσούτο δεν έχει ανάγκη. Σέρβιρε τα σουβλάκια περιχύνοντάς τα με το μίγμα μαγιονέζα
    ς που έχεις βγάλει από το ψυγείο.

Καλή όρεξη!

Χρησιμοποιώντας Hellmann's light στα φαγητά σας απολαμβάνετε πλούσια γεύση αληθινής μαγιονέζας.
Επισπεύστε την ωρίμανση!

Έχετε προσκεκλημένους και αποφασίσατε να βάλετε αβοκάντο στη σαλάτα που θα σερβίρετε. Όμως τα αβοκάντο του μανάβη σας είναι όλα άγουρα και μέχρι να ωριμάσουν, η μέρα του δείπνου θα είναι πια παρελθόν.Για να ωριμάσουν πιο γρήγορα, αρκεί να τα τυλίξετε σε χαρτί εφημερίδας και φυσικά να τα έχετε εκτός ψυγείου

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: