Μία από τις 136 συνταγές με: Σαλάτες

Χωριάτικη σαλάτα με φασολάκια μαυρομάτικα

15-30'
Εύκολο

Η γνωστή σε όλους Ελληνική σαλάτα, ελαφρώς παραλλαγμένη!

node-2347


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 100 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 10 ντοματίνια τσέρι
  • 1 κρεμμυδάκι πράσινο
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομενη
  • 3 κ.σ. ανθότυρο τριμμένο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο Άλτις παραδοσιακό
  • Ξύδι Άλτις βαλσάμικο
  • 1/2 κ.γ. Knorr extra γεύση ζωμός σε κόκκους λαχανικών

Ξεκινάμε!

  • 1 Αρχικά, βράσε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με νερό και το ζωμό λαχανικών.
  • 2 Στη συνέχεια, αφού πλύνεις τα ντοματίνια, κόψε τα στη μέση.
  • 3 Πάρε τώρα το κρεμμυδάκι, την πιπεριά και το μαϊντανό και ψιλόκοψέ τα κι αυτά.
  • 4 Βάλε τα τώρα σε ένα μπολ, ρίξε από πάνω τα φασόλια και τρίψε μέσα το ανθότυρο.
  • 5 Τέλος, ράντισε με λίγο ελαιόλαδο
    και ξύδι βαλσάμικο, βάλε και λίγο αλατάκι για τη γεύση και αφού ανακατέψεις καλά, η χωριάτικη σαλάτα με φασολάκια μαυρομάτικα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!

Αγκινάρες

Διαλέγετε αγκινάρες σφιχτές, κλειστές, με κοτσάνι φρέσκο - να δείχνει ότι έχει κοπεί πρόσφατα. Αν δεν τις καθαρίσετε και καταναλώσετε αμέσως, βάλτε τις σε νερό όπως ακριβώς θα κάνατε με ένα μπουκέτο λουλούδια, για λίγες μόνο μέρες. Κόψτε το κοτσάνι ακριβώς κάτω από την αγκινάρα. Τα πολύ φρέσκα κοτσάνια μπορείτε να τα μαγειρέψετε. Αρχίστε να αφαιρείτε τα εξωτερικά, σκληρά φύλλα, μέχρι να εμφανιστεί το 'κουπάκι' της αγκινάρας. Κόψτε το πάνω μέρος των φύλων (περίπου 3 εκ.) εγκάρσια και αφαιρέστε το

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: