Μία από τις 79 συνταγές με: Σούπες

Αργεντίνικη σούπα με φακές και λαχανικά

15-30'
Εύκολο

Όσπρια και λαχανικά σε ένα γευστικό τανγκό!

node-2307


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 190 γρ. χοντρές φακιές
  • 1 λτ. νερό
  • 1 μερίδα "Σπιτικό" ζωμό Knorr λαχανικών
  • 400 γρ. ντομάτακι κλασικό Pummaro ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 καρότο κομμένο σε φέτες
  • 1 μήλο πράσινο καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 80 γρ. κατεψυγμένος αρακάς
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Άλτις απαλό
  • 3 κ.σ. σάλτσα μπάρμπεκιου Hellmann's
  • 1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Βάλε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό και το ζωμό Knorr και αφού ανακατέψεις ρίξε μέσα τις φάκιες.
  • 2 Μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά.
  • 3 Πρόσθεσε τώρα τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το καρότο, το μήλο, τον αρακά, το σκόρδο, το ελαιόλαδο
    , τη σάλτσα μπάρμπεκιου και την πάπρικα.
  • 4 Συνέχισε να σιγοβράζεις για 20 λεπτά ακόμα και η Αργεντινικη σούπα με φακιές και λαχανικά είναι έτοιμη. Πρόσθεσε λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι και σερβίρεις.

Καλή όρεξη!

Ο Chef χρησιμοποιεί ντομάτακι κλασικό Pummaro ψιλοκομμένο, ένα 100% ελληνικό προϊόν χωρίς συντηρητικά και χρωστικές ουσίες.
Εναλλακτικά του... κορν φλάουρ

Για να πήξει η σάλτσα που βγήκε νερουλή, υπάρχει κι άλλη λύση εκτός του αλευριού και του κορν φλάουρ. Ρίξτε μέσα να σιγοβράσει μια πατατούλα και δύο κρεμμυδάκια και μετά περάστε τα από το μπλέντερ. Η σάλτσα σας θα αποκτήσει μια κρεμώδη, υπέροχη υφή.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: