Μία από τις 79 συνταγές με: Σούπες

Πρασοτσουρβάς

15-30'
Εύκολο

Δεν είναι βρισιά: ο πρασοτσουρβάς είναι σούπα με βάση το πράσο!

node-2195


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 6 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κουταλάκια φρέσκο δυόσμο
  • 2 κουταλιές Βιτάμ Soft
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 3 ψιλοκομμένα τρυφερά πράσα
  • 4-5 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 ψιλοκομμένο μικρό καρότο (προαιρετικά)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Βράσε σε μια κατσαρόλα με 4 ποτήρια νερό, τα πράσα, τις πατάτες, το καρότο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το Βιτάμ
    , αλάτι και πιπέρι για μισή ώρα (ή και παραπάνω, αν τα λαχανικά αποδειχτούν σκληρά καρύδια).
  • 2 Σέρβιρε τον πρασοτσουρβά σε πιάτα κι από πάνω βάλε από 1 κουταλιά γιαούρτι πασπαλισμένο με λίγη πάπρικα και γαρνιρισμένο με φυλλαράκια δυόσμο.

Καλή όρεξη!

Το Βιτάμ θα βοηθήσει τα λαχανικά να μαλακώσουν και να αποκτήσουν υπέροχη γεύση και άρωμα κατά το βράσιμο τους.
Αλάτι στο φαγητό

Μαγειρέψατε την αγαπημένη σας συνταγή και παράπεσε το αλάτι. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί πολύ απλά. Επιστρατέψτε ένα αχρησιμοποίητο σφουγγάρι, βάλτε το μέσα στην κατσαρόλα ή στο ταψί και θα απορροφήσει το αλάτι. Επαναλάβετε δυο - τρεις φορές, τοποθετώντας το σφουγγάρι σε διαφορετικό σημείο κάθε φορά και αφού το έχετε ξεπλύνει. Αν σκοπεύετε να ξαναζεστάνετε το φαγητό, τοποθετήστε μέσα στην κατσαρόλα ή το ταψί, πατάτες που απορροφούν το αλάτι. Αφαιρέστε τις πριν το σερβίρισμα.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: