Μία από τις 79 συνταγές με: Σούπες

Πρασοτσουρβάς

15-30'
Εύκολο

Δεν είναι βρισιά: ο πρασοτσουρβάς είναι σούπα με βάση το πράσο!

node-2195


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 6 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κουταλάκια φρέσκο δυόσμο
  • 2 κουταλιές Βιτάμ Soft
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 3 ψιλοκομμένα τρυφερά πράσα
  • 4-5 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 ψιλοκομμένο μικρό καρότο (προαιρετικά)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Βράσε σε μια κατσαρόλα με 4 ποτήρια νερό, τα πράσα, τις πατάτες, το καρότο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το Βιτάμ
    , αλάτι και πιπέρι για μισή ώρα (ή και παραπάνω, αν τα λαχανικά αποδειχτούν σκληρά καρύδια).
  • 2 Σέρβιρε τον πρασοτσουρβά σε πιάτα κι από πάνω βάλε από 1 κουταλιά γιαούρτι πασπαλισμένο με λίγη πάπρικα και γαρνιρισμένο με φυλλαράκια δυόσμο.

Καλή όρεξη!

Το Βιτάμ θα βοηθήσει τα λαχανικά να μαλακώσουν και να αποκτήσουν υπέροχη γεύση και άρωμα κατά το βράσιμο τους.
Πόσο φρέσκα είναι τα μύδια;

Υπέροχο έδεσμα αλλά και πολύ επικίνδυνη τροφή αν αποδειχτούν ότι δεν είναι φρέσκα. Μεγάλη προσοχή λοιπόν. Τα φρέσκα μύδια ή είναι κλειστά ή κλείνουν μόλις ενοχληθούν. Όσα δεν κλείνουν και όσα είναι σπασμένα πρέπει να τα πετάξετε. Πετάξτε επίσης όσα δεν ανοίξουν κατά το βράσιμο ή το άχνισμα. Δεν θα πρέπει να "απαιτήσετε" τέτοια συμπεριφορά από τα κατεψυγμένα μύδια.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: