Μία από τις 79 συνταγές με: Σούπες

Πρασοτσουρβάς

15-30'
Εύκολο

Δεν είναι βρισιά: ο πρασοτσουρβάς είναι σούπα με βάση το πράσο!

node-2195


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 6 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κουταλάκια φρέσκο δυόσμο
  • 2 κουταλιές Βιτάμ Soft
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 3 ψιλοκομμένα τρυφερά πράσα
  • 4-5 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 ψιλοκομμένο μικρό καρότο (προαιρετικά)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Βράσε σε μια κατσαρόλα με 4 ποτήρια νερό, τα πράσα, τις πατάτες, το καρότο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το Βιτάμ
    , αλάτι και πιπέρι για μισή ώρα (ή και παραπάνω, αν τα λαχανικά αποδειχτούν σκληρά καρύδια).
  • 2 Σέρβιρε τον πρασοτσουρβά σε πιάτα κι από πάνω βάλε από 1 κουταλιά γιαούρτι πασπαλισμένο με λίγη πάπρικα και γαρνιρισμένο με φυλλαράκια δυόσμο.

Καλή όρεξη!

Το Βιτάμ θα βοηθήσει τα λαχανικά να μαλακώσουν και να αποκτήσουν υπέροχη γεύση και άρωμα κατά το βράσιμο τους.
Χρυσοί Κανόνες

Πριν ξεκινήσετε να μαγειρεύετε… 1. Μαζέψτε μπροστά σας όλα τα υλικά και εργαλεία που χρειάζεστε για τη συνταγή που πρόκειται να εκτελέσετε. 2. Μετρήστε όλα τα υλικά πριν αρχίσετε να εκτελείτε τη συνταγή. 3. Προθερμάνετε το φούρνο στην κατάλληλη θερμοκρασία. (από τον σπουδαίο ζαχαροπλάστη και δημιουργό Michel Roux)

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: