Μία από τις 79 συνταγές με: Σούπες

Ριζότο με τραχανά

15-30'
Εύκολο

Μπορει να περισσέψε ο τραχανάς, αλλά αυτό το ριζότο δεν θα περισσέψει!

node-2342


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • ½ κούπα τραχανά αμαγείρευτο που έχει περισσέψει
  • 2 κούπες νερό
  • 8 κ.σ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 ντοματάκι κλασικό Pummaro ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ή μεσαίο κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις απαλό
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2-3 κ.σ κόκκινο κρασί
  • Αλάτι
  • Πάπρικα
  • Λίγη κανέλα
  • Μαϊντανό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Ρίξε σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι
    και τσιγάρισε το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά.
  • 2 Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα, ρίξε και τον τραχανά που έχει περισσέψει, ανακάτεψε για 1 λεπτό και τέλος σβήσε με το κρασί.
  • 3 Στη συνέχεια, πρόσθεσε το νερό, την ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι, την πάπρικα, το μαϊντανό, και την κανέλα.
  • 4 Αφού χαμηλώσεις λίγο τη φωτιά άσε το να βράσει για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πιει τα υγρά του.
  • 5 Το ριζότο με τραχανά είναι έτοιμο. Τρίξε λίγο φρέσκο πιπέρι από πάνω και σερβίρεις!

Καλή όρεξη!

Για να αποκτήσει όμορφα αρώματα και όψη κοκκινιστού αυτή η δυναμωτική σούπα, ο Chef επιλέγει ντοματάκι κλασικό Pummaro ψιλοκομμένο.
Χρυσοί Κανόνες

Πριν ξεκινήσετε να μαγειρεύετε… 1. Μαζέψτε μπροστά σας όλα τα υλικά και εργαλεία που χρειάζεστε για τη συνταγή που πρόκειται να εκτελέσετε. 2. Μετρήστε όλα τα υλικά πριν αρχίσετε να εκτελείτε τη συνταγή. 3. Προθερμάνετε το φούρνο στην κατάλληλη θερμοκρασία. (από τον σπουδαίο ζαχαροπλάστη και δημιουργό Michel Roux)

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: