Μία από τις 258 συνταγές με: Ψάρι/Θαλασσινά

Γόπες γεμιστές σε σάλτσα από ξηρούς καρπούς

30-45'
Εύκολο

Για να αλλάξουμε λίγο από την παραδοσιακή συνταγή για γόπες.

node-1873


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 κιλό γόπες
  • Για τη γέμιση:
  • 3 πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδο
  • 1 τριμμένη τομάτα
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο σε ψίχουλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για τη σάλτσα:
  • 2 ψιλοκομμένες τομάτες
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κ. σ. μαύρη σταφίδα
  • 2 κ. σ. αλεσμένο καρύδι
  • ⅓ φ. τ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Καθάρισε τις γόπες από τα βράγχια, πιέζοντάς τες καλά στην κοιλιά για να μη σκιστούν και αδειάσει η γέμιση. Στη συνέχεια ρίξε μπόλικο νερό μέσα στην κοιλιά τους, για να ξεπλυθούν καλά.
  • 2 Ανακάτεψε σε ένα μπολ τα υλικά της γέμισης, να γίνουν σαν πάστα, γέμισε με αυτό το μείγμα τις γόπες και τοποθέτησέ τες τη μία δίπλα στην άλλη σε ένα μικρό ταψί -ίσα που να τις χωράει.
  • 3 Ανακάτεψε τις τομάτες, το κρεμμύδι, τις σταφίδες, το καρύδι και το αλατοπίπερο, και περίχυσε με αυτά τις γεμιστές γόπες. Ράντισε με το ελαιόλαδο
    και ψήσε για 30-40 λεπτά τις γεμιστές γόπες σε σάλτσα από ξηρούς καρπούς στους 200°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα. Και μετά στο τραπέζι!

Καλή όρεξη!

Ο Chef αντί για ψιλοκομμένες τομάτες χρησιμοποιεί Pummaro Ψιλοκομμένο, ένα 100% φυσικό προϊόν χωρίς συντηρητικά και χρωστικές ουσίες.
Μυστικά τηγανιού

Τα ψάρια χρειάζονται πολύ καυτό λάδι στο τηγάνισμα, οι πατάτες θέλουν αρχικά μέτρια φωτιά και προς το τέλος δυνατή. Τα μπιφτέκια και τα κρέατα χρειάζονται δυνατή φωτιά στην αρχή και μέτρια στο τέλος.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: