Μία από τις 258 συνταγές με: Ψάρι/Θαλασσινά

Γόπες γεμιστές σε σάλτσα από ξηρούς καρπούς

30-45'
Εύκολο

Για να αλλάξουμε λίγο από την παραδοσιακή συνταγή για γόπες.

node-1873


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 κιλό γόπες
  • Για τη γέμιση:
  • 3 πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδο
  • 1 τριμμένη τομάτα
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο σε ψίχουλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για τη σάλτσα:
  • 2 ψιλοκομμένες τομάτες
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κ. σ. μαύρη σταφίδα
  • 2 κ. σ. αλεσμένο καρύδι
  • ⅓ φ. τ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Καθάρισε τις γόπες από τα βράγχια, πιέζοντάς τες καλά στην κοιλιά για να μη σκιστούν και αδειάσει η γέμιση. Στη συνέχεια ρίξε μπόλικο νερό μέσα στην κοιλιά τους, για να ξεπλυθούν καλά.
  • 2 Ανακάτεψε σε ένα μπολ τα υλικά της γέμισης, να γίνουν σαν πάστα, γέμισε με αυτό το μείγμα τις γόπες και τοποθέτησέ τες τη μία δίπλα στην άλλη σε ένα μικρό ταψί -ίσα που να τις χωράει.
  • 3 Ανακάτεψε τις τομάτες, το κρεμμύδι, τις σταφίδες, το καρύδι και το αλατοπίπερο, και περίχυσε με αυτά τις γεμιστές γόπες. Ράντισε με το ελαιόλαδο
    και ψήσε για 30-40 λεπτά τις γεμιστές γόπες σε σάλτσα από ξηρούς καρπούς στους 200°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα. Και μετά στο τραπέζι!

Καλή όρεξη!

Ο Chef αντί για ψιλοκομμένες τομάτες χρησιμοποιεί Pummaro Ψιλοκομμένο, ένα 100% φυσικό προϊόν χωρίς συντηρητικά και χρωστικές ουσίες.
Νέος αέρας στο κάρβουνο

Δώστε άλλο αέρα στο ψήσιμο! Μαζέψτε κλαδιά από δάφνη, ρίγανη ή δενδρολίβανο, βρέξτε τα και τυλίξτε τα σε αλουμινόχαρτο. Ανοίξτε τρύπες με πιρούνι στο αλουμινόφυλλο και ρίξτε το στη θράκα που καιει κάτω από το ψητό. Η ευωδιά θα τυλίξει και δώσει το δικό της στίγμα στο φαγητό σας!

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: