Μία από τις 258 συνταγές με: Ψάρι/Θαλασσινά

Καλαμαράκια με φακές

15-30'
Μέτριο

Η επιτομή του νηστίσιμου πιάτου: όσπρια με θαλασσινά.

node-1512


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κιλό καλαμάρια
  • 1½ ποτήρι λευκό κρασί
  • 8 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 300 γρ. καθαρισμένες μικρές πατάτες
  • 200 γρ. φακές
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 1 ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη μεγάλη τομάτα
  • Αλάτι και πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Καθάρισε και κόψε τα καλαμαράκια σε ροδέλες.
  • 2 Μετά βάλε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδο
    σε μια κατσαρόλα για να σοτάρεις τα κρεμμυδάκια και, όταν μαλακώσουν, ρίξε και τις φακές να σοταριστούν κι αυτές σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά. Πρόσθεσε τα φύλλα δάφνης και 1½ φλιτζάνι νερό, και άφησε να βράσουν ½ ώρα.
  • 3 Εν τω μεταξύ, σόταρε με το υπόλοιπο ελαιόλαδo σε μια άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, τα καλαμαράκια με τα πλοκάμια τους, τις πατάτες, την τομάτα, το μαϊντανό και τον άνηθο, και σβήσε με το κρασί. Σιγόβρασε το μείγμα για ½ ώρα και ετοιμάσου για την τελική φάση.
  • 4 Βάλε τα καλαμαράκια με τις φακές σε πυρίμαχο σκεύος και μετά να ψηθούν για ½ ώρα σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 & 186 °C. Αυτό ήταν!

Καλή όρεξη!

Ο Chef σοτάρει με Άλτις Κλασικό, που έχει γλυκιά, ισορροπημένη γεύση και ένα μοναδικό διακριτικό άρωμα φρούτων και φρέσκου καρπού.
Όχι πια δάκρυα

Για να αποφύγετε το δακρύβρεχτο καθάρισμα των κρεμμυδιών, μόλις βγάλετε το πρώτο φλούδι, ραντίστε το με ξύδι. Επίσης, μπορείτε να συνεχίσετε το καθάρισμα των κρεμμυδιών κάτω από τρεχούμενο νερό ή κάτω από ανοιχτό απορροφητήρα. Είναι εξίσου αποτελεσματικό.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: