Μία από τις 258 συνταγές με: Ψάρι/Θαλασσινά

Κινέζικη σαλάτα με νουντλς και γαρίδες

15-30'
Εύκολο

Τόσο νόστιμη που θα γλύφεις και τα τσοπ-στικς σου

node-2268


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • ½ κιλό γαρίδες μεγάλες
  • ½ πακέτο noodles
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 4-5 κλωνάρια φρέσκο κολίανδρο
  • 10 κλωνάρια μαϊντανό
  • ½ φλιτζ. σάλτσα σόγιας
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο άλτις κλασικό
  • ¼ κ. γλυκού τζίντζερ σκόνη
  • 1 lime (χυμός)
  • αλάτι, πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Κάθε αρχή και δύσκολη λένε, είναι όμως αναγκαία και θα σε δικαιώσει στη συνέχεια. Άρχισε λοιπόν με τις γαρίδες – αφού λοιπόν τις καθαρίσεις από το κέλυφος, πάρε μία οδοντογλυφίδα και αφαίρεσε το εντεράκι τους από την πίσω πλευρά. Πλύντες και στράγγισέ τες.
  • 2 Συνεχίζουμε με τα εύκολα τώρα – σε μια κατσαρόλα βράσε τα νουντλς (για όση ώρα λέει η συσκευασία) και πρόσθεσε αλάτι και λίγο ελαιόλαδο
    . Αφού βράσουν, βάλε τον ζωμό σε ένα ποτήρι νερού και άστο στην άκρη. Στη συνέχεια σούρωσε τα νουντλς και άστα κάτω από κρύο νερό. Βάλτα τώρα και αυτά στην άκρη.
  • 3 Κόψε τις πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες και στη συνέχεια ψιλόκοψε το μαϊντανό, το κόλιανδρο και τα κρεμμυδάκια.
  • 4 Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδo μαζί με τζίντζερ έτσι ώστε να πάρει άρωμα. Ρίξε μέσα τις γαρίδες και σωτάρισέ τες για 3-4 λεπτά απ’ όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια “σβήσε” τις γαρίδες με το χυμό λεμονιού. Περίμενε ένα λεπτό και ρίξε και τη σάλτσα σόγιας.
  • 5 Τέλος, πρόσθεσε τις πιπεριές, το μαϊντανό, το κόλιανδρο, τα κρεμμυδάκια και το ζωμό που κράτησεις από τα noodles. Άστα να βράσουν όλα μαζί μέχρι να μείνει περίπου το μισό νερό και στη συνέχεια βγάλτο από το μάτι και άστα να κρυώσουν.
  • 6 Αναμειγνύεις τα νουντλς με τη σάλτσα και τις γαρίδες και η σαλάτα είναι έτοιμη. Καλή όρεξη.

Καλή όρεξη!

Το Άλτις ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ ξεχωρίζει για την πικάντικη και διακριτικά πικρή γεύση του, που αναδεικνύει το φρουτώδες της ελιάς. Το απολαμβάνετε κυρίως ωμό σε σαλάτες ή σε ζεστές παρασκευές πάντα στο τέλος του μαγειρέματος.
Αλάτι - η κατάλληλη στιγμή

Όλα τα φαγητά δεν πρέπει να αλατίζονται την ίδια στιγμή. Τα όσπρια και τα λαχανικά σκληραίνουν όταν αλατίζονται από την αρχή του μαγειρέματος. Το κρέας και τα ψάρια πρέπει να αλατίζονται πολύ πριν το μαγείρεμά τους για να αποκτήσουν νοστιμιά αλλά και για να διατηρήσουν πολλά περισσότερα θρεπτικά στοιχεία. Τα μακαρόνια πρέπει να βράσουν από την αρχή σε αλατισμένο νερό εάν θέλουμε να 'τα πιάσει' το αλάτι. Το ίδιο ισχύει και για τις τηγανιτές πατάτες αλλά και για τα τηγανιτά αυγά.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: