Μία από τις 258 συνταγές με: Ψάρι/Θαλασσινά

Μπαρμπούνια σαβόρο με δάφνη

30-45'
Εύκολο

Σαβόρο, όπως λέμε γευστικό.

node-2163


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • Αλεύρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλάκι δεντρολίβανο
  • 1 κουταλιά ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 1 κιλό μπαρμπούνια
  • 1 κουταλιά Τοματοπολτό Pummaro
  • ½ φλιτζάνι ξύδι
  • Μερικούς κόκκους πιπέρι
  • 3 κομμένες σκελίδες σκόρδο
  • 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 1 Pummaro Κλασικό Ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Καθάρισε και πλύνε τα μπαρμπούνια, αλάτισε και περίχυσέ τα με το χυμό λεμονιού, αλεύρωσέ τα και τηγάνισέ τα με 1½ φλιτζάνι από το ελαιόλαδο
    .
  • 2 Μέχρι εδώ δεν έχουμε παρά κλασικά τηγανητά μπαρμπούνια. Ας τα πάμε ένα βήμα παραπέρα για να τα κάνουμε μπαρμπούνια σαβόρο με δάφνη. Ζέστανε το υπόλοιπο ελαιόλαδo σε ένα τηγάνι, ρίξε μέσα το ξύδι, το σκόρδο, το ψιλοκομμένο Pummaro
    , τη ζάχαρη, τον πελτέ διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι νερό, το δεντρολίβανο, τα φύλλα δάφνης και αλατοπίπερο, και άφησε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά, μέχρι να πήξει αρκετά.
  • 3 Σβήσε τη φωτιά, βάλε τα ψάρια να ζεσταθούν στη σάλτσα και σέρβιρε τα μπαρμπούνια σαβόρο με δάφνη ζεστά ή κρύα.

Καλή όρεξη!

Ο Τοματοπολτός Pummaro θα κοκκινίσει τα νόστιμα μπαρμπούνια και θα τα πλημμυρίσει με τη φρεσκάδα της φρεσκοκομμένης τομάτας.
Οστρακοειδή που μυρίζουν θάλασσα!

Αν έχετε την τύχη να μένετε κοντά στη θάλασσα, ο καλύτερος τρόπος για να βράσετε τα οστρακοειδή σας, είναι να χρησιμοποιήσετε θαλασσινό νερό.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: