Μία από τις 258 συνταγές με: Ψάρι/Θαλασσινά

Ξιφίας με φρέσκια σάλτσα τομάτας και πατάτες

30-45'
Εύκολο

Καλός ο ξιφίας, αλλά με σάλτσα τομάτας και πατάτες είναι ακόμα καλύτερος.

node-2171


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 2 κουταλιές κομμένο βασιλικό
  • Φρέσκο δεντρολίβανο
  • 4 φιλέτα ξιφία
  • 2 κουταλιές ξύδι
  • 4 μέτριες πατάτες
  • 2 κουταλιές φρέσκια ρίγανη
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια μείγμα μυρωδικών ή μπαχαρικών, όπως π.χ. Aromat της Knorr
  • 4 μεγάλες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες τομάτες ή 2 φλιτζάνια Σπιτική Τομάτα Pummaro
  • Αλάτι και πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Βάλε σε ένα μπολ τις τομάτες, τα μυρωδικά, το κρεμμύδι, το ξύδι, το ελαιόλαδο
    , αλάτι και πιπέρι, και άφησε αυτή τη σάλτσα σε δροσερό μέρος.
  • 2 Βράσε τις πατάτες, καθάρισέ τες, κόψ’ τες σε χοντρές φέτες και άφησέ τες κατά μέρος.
  • 3 Επίσης, άλειψε τα φιλέτα ξιφία με ελαιόλαδo και πασπάλισέ τα με μαύρο χοντροκομμένο πιπέρι, αλάτι και ένα κουταλάκι μείγμα μυρωδικών
    ή μπαχαρικών, ώστε μετά που θα τα ψήσεις στο γκριλ για 4 λεπτά από κάθε πλευρά, να γίνουν πεντανόστιμα.
  • 4 Άλειψε τις πατάτες με ελαιόλαδo, πασπάλισέ τες με δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και ένα κουταλάκι μείγμα μuρωδικών ή μπαχαρικών, και βάλ’ τες κι αυτές για λίγα λεπτά στο γκριλ να ροδοκοκκινίσουν.
  • 5 Τέλος, σέρβιρε τον ξιφία με τη φρέσκια σάλτσα ντομάτας και τις πατάτες, και πιάσε τα μαχαιροπήρουνα.

Καλή όρεξη!

Ο Chef προτιμάει Σπιτική Τομάτα Pummaro για να συνοδεύσει το νόστιμο κρέας του ξιφία.
Πόσο φρέσκα είναι τα μύδια;

Υπέροχο έδεσμα αλλά και πολύ επικίνδυνη τροφή αν αποδειχτούν ότι δεν είναι φρέσκα. Μεγάλη προσοχή λοιπόν. Τα φρέσκα μύδια ή είναι κλειστά ή κλείνουν μόλις ενοχληθούν. Όσα δεν κλείνουν και όσα είναι σπασμένα πρέπει να τα πετάξετε. Πετάξτε επίσης όσα δεν ανοίξουν κατά το βράσιμο ή το άχνισμα. Δεν θα πρέπει να "απαιτήσετε" τέτοια συμπεριφορά από τα κατεψυγμένα μύδια.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: