Μία από τις 258 συνταγές με: Ψάρι/Θαλασσινά

Πέστροφες αμαντίν

15-30'
Δύσκολο

Έχετε ακούσει για αμυγδαλωτά μάτια… Για αμυγδαλωτές πέστροφες, όμως;

node-2182


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • Λίγο αλεύρι
  • 100 γρ. αμυγδαλόψιχα κομμένη σε φλούδες
  • 1 πακέτο Βιτάμ
  • 6 μέτριες πέστροφες (1½ κιλό)
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 μερίδα "Σπιτικό" ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι και πίπερι

Ξεκινάμε!

  • 1 Καθάρισε, αλεύρωσε, πασπάλισε με τον σπιτικό ζωμό και αλατοπιπέρωσε τις πέστροφες, για να τις τηγανίσεις στη συνέχεια με το μισό πακέτο Βιτάμ
    .
  • 2 Όταν οι πέστροφες τηγανιστούν, πρόσθεσε το υπόλοιπο Bιτάμ και την αμυγδαλόψιχα, και καβούρδισέ την ελαφρώς. Λίγο πριν αποσύρεις τις πέστροφες αμαντίν από τη φωτιά, ρίξε στο τηγάνι το χυμό λεμονιού και μετά κατευθείαν στο πιάτο.

Καλή όρεξη!

Ο Chef τηγανίζει την πέστροφα με Βιτάμ προσφέροντας της υπέροχη γεύση.
Εναλλακτικά του... κορν φλάουρ

Για να πήξει η σάλτσα που βγήκε νερουλή, υπάρχει κι άλλη λύση εκτός του αλευριού και του κορν φλάουρ. Ρίξτε μέσα να σιγοβράσει μια πατατούλα και δύο κρεμμυδάκια και μετά περάστε τα από το μπλέντερ. Η σάλτσα σας θα αποκτήσει μια κρεμώδη, υπέροχη υφή.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: