Μία από τις 258 συνταγές με: Ψάρι/Θαλασσινά

Πατάτες με καβουρόψιχα

15-30'
Εύκολο

Από του γιαλού τα βοτσαλάκια, τα καβουράκια στο πιάτο σου!

node-2178


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 250 γρ. ψίχα από καβούρι
  • ½ κιλό πατάτες
  • 3 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές χυμό από λεμόνι
  • 1 κουταλάκι μείγμα μυρωδικών ή μπαχαρικών, όπως π.χ. Aromat της Knorr
  • Αλάτι και πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Βράσε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε κατσαρόλα με νερό και αλάτι, μετά καθάρισέ τες (αφού κρυώσουν λίγο, για να μην καείς) και λιώσ’ τες ελαφρώς.
  • 2 Ξεψάχνισε την καβουρόψιχα και χτύπα τη στο μπλέντερ με τις πατάτες, το λάδι
    , το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το μείγμα μυρωδικών
    ή μπαχαρικών.
  • 3 Τέλος, μετάφερε τις πατάτες με καβουρόψιχα σε ένα μπολ και γάρνιρέ τες με μερικά κομμάτια καβουρόψιχας.

Καλή όρεξη!

O Chef τρίβει κυβάκι μυρωδικών επάνω από το φαγητό απογειώνοντας γευστικά το πιάτο.
Σκόρδο το εύγευστο

Αν έχετε μικρά προβλήματα δυσπεψίας, αλλά σας αρέσει η μυρωδιά του σκόρδου, αλείψτε την κατσαρόλα με τριμμένο σκόρδο χωρίς μετά να το χρησιμοποιήσετε στο ψήσιμο.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: