Μία από τις 258 συνταγές με: Ψάρι/Θαλασσινά

Πατάτες με καβουρόψιχα

15-30'
Εύκολο

Από του γιαλού τα βοτσαλάκια, τα καβουράκια στο πιάτο σου!

node-2178


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 250 γρ. ψίχα από καβούρι
  • ½ κιλό πατάτες
  • 3 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές χυμό από λεμόνι
  • 1 κουταλάκι μείγμα μυρωδικών ή μπαχαρικών, όπως π.χ. Aromat της Knorr
  • Αλάτι και πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Βράσε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε κατσαρόλα με νερό και αλάτι, μετά καθάρισέ τες (αφού κρυώσουν λίγο, για να μην καείς) και λιώσ’ τες ελαφρώς.
  • 2 Ξεψάχνισε την καβουρόψιχα και χτύπα τη στο μπλέντερ με τις πατάτες, το λάδι
    , το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το μείγμα μυρωδικών
    ή μπαχαρικών.
  • 3 Τέλος, μετάφερε τις πατάτες με καβουρόψιχα σε ένα μπολ και γάρνιρέ τες με μερικά κομμάτια καβουρόψιχας.

Καλή όρεξη!

O Chef τρίβει κυβάκι μυρωδικών επάνω από το φαγητό απογειώνοντας γευστικά το πιάτο.
Θαλασσινά, ψαρικά και... Κρασί

Ο αέρας της θάλασσας αποτελεί πηγή έμπνευσης για δημιουργίες με θαλασσινά που κάλλιστα μπορούμε να συνοδεύσουμε με λευκά, ξηρά κρασιά. Στη ίδια παρέα μπορούμε να εντάξουμε και τις υπέροχες ψαρόσουπες που αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο με ένα λευκό ξηρό κρασί.
Οι δημιουργίες με ψάρια, είτε αυτά είναι του γλυκού είτε του αλμυρού υγρού στοιχείου, ταιριάζουν απόλυτα με λευκά κρασιά που μπορούν να εναρμονιστούν με την λιπαρότητα των ψαριών αντιτάσσοντας την οξύτητα, την ζουμερή φρουτώδη υφή

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: