Μία από τις 258 συνταγές με: Ψάρι/Θαλασσινά

Ρύζι με γαρίδες και σάλτσα

15-30'
Μέτριο

Το ρύζι και οι γαρίδες σε… μεγάλη φόρμα!

node-2193


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 φλιτζάνι κατεψυγμένες γαρίδες
  • ½ κουταλάκι ζάχαρη
  • 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 φέτες μπέικον
  • 2 φλιτζάνια ρύζι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 φλιτζάνια βραστό νερό
  • 2 μερίδες "Σπιτικό" ζωμό λαχανικών
  • 2 κ. σ. φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο
  • Χυμό από 1 φρέσκο λεμόνι
  • 1 Pummaro Ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά Βιτάμ Culinesse
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Σόταρε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το Βιτάμ
    Culinesse σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • 2 Πρόσθεσε μετά τους ζωμούς λαχανικών, το χυμό λεμονιού και τον άνηθο, ανακάτεψε μέχρι να διαλυθούν οι κύβoι, και ρίξε μέσα το ρύζι.
  • 3 Ανακάτεψε πάλι για μερικά λεπτά, πρόσθεσε το βραστό νερό και τις γαρίδες (αφού τις ξεπαγώσεις και τις στραγγίξεις), σκέπασε την κατσαρόλα και σιγόβρασε το ρύζι για 10 λεπτά.
  • 4 Στο μεταξύ σόταρε το μπέικον με το ελαιόλαδo, ρίξε μέσα το Pummaro
    , το πιπέρι, το αλάτι και τη ζάχαρη, και σιγόβρασε τη σάλτσα για 15 λεπτά, μέχρι να πήξει.
  • 5 Τέλος, βάλε το ρύζι για λίγα λεπτά σε μια φόρμα, άφησέ το να κρυώσει μια ιδέα, ξεφόρμαρέ το σε μια πιατέλα και σέρβιρέ το περιχύνοντας με τη σάλτσα.

Καλή όρεξη!

To σοτάρισμα των φρέσκων κρεμμυδιών γίνεται με Βιτάμ Culinesse που απλώνεται ομοιόμορφα στο τηγάνι και δεν πιτσιλάει.
Λάδι ή μαργαρίνη στις σάλτσες;

Αν προτιμάτε τη μαργαρίνη, επιλέξτε οπωσδήποτε ανάλατη. Στις μεσογειακές γεύσεις ταιριάζει απόλυτα το ελαιόλαδο. Αρωματίστε το με βότανα σωτάροντας ή μαγειρεύοντάς τα. Αντέχει σε όλες τις δοκιμασίες ενώ αναδεικνύει κάθε άρωμα. Για τη μαγιονέζα, τη σκορδαλιά ή την ταραμοσαλάτα, επιλέξτε ένα ένα ελαφρύ γευστικά λάδι, ένα έξτρα απαλό ελαιόλαδο. Στην ασιατική κουζίνα ταιριάζει το ηλιέλαιο και το σησαμέλαιο που όμως δεν αντέχει τις υψηλές θερμοκρασίες.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: