Μία από τις 258 συνταγές με: Ψάρι/Θαλασσινά

Σουβλάκια ψαριού κοκκινιστά με μανιτάρια

15-30'
Εύκολο

Ο τίτλος τα λέει όλα, για τα υπόλοιπα θα πρέπει απλώς να δοκιμάσετε!

node-789


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 4-5 φέτες ψαριού
  • 8-10 μεγάλα μανιτάρια λευκά
  • 2 φλιτζ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας Pummaro Κλασικό
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι-πιπέρι
  • καλαμάκια για σουβλάκια

Ξεκινάμε!

  • 1 Ζέστανε σε μια κατσαρόλα το λάδι
    και σόταρε το κρεμμύδι ανακατεύοντας, μέχρι να χρυσίσει.
  • 2 Πρόσθεσε μετά το συμπυκνωμένο χυμό τομάτας, 2 φλιτζάνια βραστό νερό, αλάτι, πιπέρι και άφησέ τα να σιγοβράσουν για 10 λεπτά, προτού κατεβάσεις την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • 3 Το πρώτο στάδιο στέφθηκε με επιτυχία. Προχωράμε: Ξέπλυνε τις φέτες ψαριού κόψ’ τις σε κομματάκια.
  • 4 Σκούπισε τα μανιτάρια με βρεγμένη πετσέτα και κόψε το καθένα σε 2-3 κομμάτια.
  • 5 Και τώρα το διασκεδαστικό κομμάτι: πέρνα σε καλαμάκια εναλλάξ ένα κομματάκι ψαριού και ένα κομμάτι μανιταριού.
  • 6 Βάλε τα σουβλάκια σε ένα ταψί, περίχυσέ τα με τη σάλτσα τομάτας και ψήσ’ τα για 20-25 λεπτά σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 180°C, φροντίζοντας να τα γυρίζεις.
  • 7 Αυτό ήταν! Βγάλε το ταψί από το φούρνο και σέρβιρε χωρίς χρονοτριβή.

Καλή όρεξη!

Ο ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας Pummaro Κλασικό θα δώσει στα μανιτάρια αλλά και στο ψάρι γεύση και άρωμα φρεσκοκομμένης τομάτας.
Πόσο φρέσκιες είναι οι σαρδέλες;

Η ζωντάνια των ψαριών φαίνεται από τα βράγχια, τα χρώματα και τα μάτια. Αν δείτε όμως μια κιτρινωπή ρίγα στα πλάγια της σαρδέλας, μην απορήσετε… Δεν είναι νέο είδος ψαριού που σας διαφεύγει… έχει μείνει στο ψαράδικο λίγο παραπάνω καιρό!

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: