Μία από τις 258 συνταγές με: Ψάρι/Θαλασσινά

Σουβλάκια ψαριού κοκκινιστά με μανιτάρια

15-30'
Εύκολο

Ο τίτλος τα λέει όλα, για τα υπόλοιπα θα πρέπει απλώς να δοκιμάσετε!

node-789


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 4-5 φέτες ψαριού
  • 8-10 μεγάλα μανιτάρια λευκά
  • 2 φλιτζ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας Pummaro Κλασικό
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι-πιπέρι
  • καλαμάκια για σουβλάκια

Ξεκινάμε!

  • 1 Ζέστανε σε μια κατσαρόλα το λάδι
    και σόταρε το κρεμμύδι ανακατεύοντας, μέχρι να χρυσίσει.
  • 2 Πρόσθεσε μετά το συμπυκνωμένο χυμό τομάτας, 2 φλιτζάνια βραστό νερό, αλάτι, πιπέρι και άφησέ τα να σιγοβράσουν για 10 λεπτά, προτού κατεβάσεις την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • 3 Το πρώτο στάδιο στέφθηκε με επιτυχία. Προχωράμε: Ξέπλυνε τις φέτες ψαριού κόψ’ τις σε κομματάκια.
  • 4 Σκούπισε τα μανιτάρια με βρεγμένη πετσέτα και κόψε το καθένα σε 2-3 κομμάτια.
  • 5 Και τώρα το διασκεδαστικό κομμάτι: πέρνα σε καλαμάκια εναλλάξ ένα κομματάκι ψαριού και ένα κομμάτι μανιταριού.
  • 6 Βάλε τα σουβλάκια σε ένα ταψί, περίχυσέ τα με τη σάλτσα τομάτας και ψήσ’ τα για 20-25 λεπτά σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 180°C, φροντίζοντας να τα γυρίζεις.
  • 7 Αυτό ήταν! Βγάλε το ταψί από το φούρνο και σέρβιρε χωρίς χρονοτριβή.

Καλή όρεξη!

Ο ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας Pummaro Κλασικό θα δώσει στα μανιτάρια αλλά και στο ψάρι γεύση και άρωμα φρεσκοκομμένης τομάτας.
Σπιτική μαγιονέζα! κι αν κόψει;

Είναι πολύ εύκολο να κόψει η μαγιονέζα…Αλλά ευτυχώς υπάρχει πάντα λύση:1η Λύση: Σε ένα γυάλινο μπόλ βάλτε 2-3 σταγόνες νερό και προσθέστε εκεί την κομμένη μαγιονέζα λίγη-λίγη ανακατεύοντας συνεχώς. 2η Λύση:Σε ένα γυάλινο μπόλ ρίξτε ένα αυγό και χτυπήστε το. Σιγά-σιγά, προσθέστε κουταλιά-κουταλιά το κομμένο μίγμα, ανακατεύοντας συνεχώς και παρακολουθώντας την να σφίγγει!

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: