Μία από τις 258 συνταγές με: Ψάρι/Θαλασσινά

Σουπιές με αγκινάρες και πατάτες

45-60'
Εύκολο

Προειδοποίηση: Όποιος τις δοκιμάσει, θα ξαναδοκιμάσει!

node-2221


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 12-14 κομμένες καρδιές αγκινάρας
  • 1 κουταλιά άνηθο
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 250 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κουταλιά μαϊντανό
  • ½ κιλό μέτριες πατάτες
  • 1 κιλό σουπιές
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι μείγμα μυρωδικών ή μπαχαρικών, όπως π.χ. Aromat της Knorr
  • 100 γρ. Ελαφρά Συμπυκνωμένο Χυμό Τομάτας Pummaro
  • Αλάτι και πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Ψιλόκοψε προσεκτικά τα κρεμμυδάκια και σόταρέ τα σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδo.
  • 2 Επίσης, καθάρισε και κόψε τις σουπιές σε ροδέλες και πρόσθεσέ τες στην κατσαρόλα να σοταριστούν παρέα με το κρεμμυδάκι.
  • 3 Σβήσε με το κρασί, πρόσθεσε το Pummaro
    και μετά από περίπου 10 λεπτά ρίξε στην κατσαρόλα το μαϊντανό ψιλοκομμένο και τον άνηθο και τις πατάτες κομμένες στα τέσσερα.
  • 4 Άφησε να περάσουν άλλα 15 λεπτά και πρόσθεσε τις αγκινάρες, πιπέρι και το μείγμα μυρωδικών
    ή μπαχαρικών.
  • 5 Άφησε τις σουπιές με αγκινάρες και πατάτες να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου και μετά απόσυρε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Τις τρως ζεστές ή και κρύες.

Καλή όρεξη!

Με τον ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας Pummaro οι σουπιές θα γίνουν γευστικές και θα αποκτήσουν όμορφο κόκκινο χρώμα.
Εναλλακτικά του... κορν φλάουρ

Για να πήξει η σάλτσα που βγήκε νερουλή, υπάρχει κι άλλη λύση εκτός του αλευριού και του κορν φλάουρ. Ρίξτε μέσα να σιγοβράσει μια πατατούλα και δύο κρεμμυδάκια και μετά περάστε τα από το μπλέντερ. Η σάλτσα σας θα αποκτήσει μια κρεμώδη, υπέροχη υφή.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: