Μία από τις 258 συνταγές με: Ψάρι/Θαλασσινά

Σουπιές με ελιές και μάραθο

>60'
Εύκολο

Ομολογήστε: δεν σας άνοιξε η όρεξη μόνο και μόνο από τον τίτλο;

node-2222


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 2 κουταλιές δυόσμο
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½ ματσάκι μάραθο
  • 1 κιλό σουπιές
  • ½ κιλό σπανάκι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 μερίδα Σπιτικό ζωμό «ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ» KNORR
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Βάλε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα να μαραθούν.
  • 2 Πρόσθεσε τώρα στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο
    και τις σουπιές καθαρισμένες, πλυμένες και κομμένες σε κομμάτια, ώστε να σοταριστούν όλα μαζί σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά περίπου.
  • 3 Μετά μπορείς να σβήσεις με το κρασί και, όταν εξατμιστεί, να ρίξεις 1 φλιτζάνι νερό και τον κύβο
    μυρωδικών, ώστε να σιγοψηθούν μαζί για 30 λεπτά.
  • 4 Σειρά στο δρόμο για την κατσαρόλα παίρνεί το καθαρισμένο και χοντροκομμένο σπανάκι, το ψιλοκομμένο μάραθο, ο ψιλοκομμένος δυόσμος, αλάτι, πιπέρι και μισό φλιτζάνι νερό. Όλα αυτά θα βράσουν μαζί για μισή ώρα ακόμα και θα γίνουν σουπιές με ελιές και μάραθο.
  • 5 Ελιές είπαμε; Α, ναι! 5 λεπτά πριν βγάλεις την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίξε μέσα και τις ελιές.

Καλή όρεξη!

Ο Chef χρησιμοποιεί μία μερίδα Knorr Σπιτικό ζωμό «ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ» για να νοστιμίσει και να αρωματίσει τις σουπιές.
Αλάτι στο φαγητό

Μαγειρέψατε την αγαπημένη σας συνταγή και παράπεσε το αλάτι. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί πολύ απλά. Επιστρατέψτε ένα αχρησιμοποίητο σφουγγάρι, βάλτε το μέσα στην κατσαρόλα ή στο ταψί και θα απορροφήσει το αλάτι. Επαναλάβετε δυο - τρεις φορές, τοποθετώντας το σφουγγάρι σε διαφορετικό σημείο κάθε φορά και αφού το έχετε ξεπλύνει. Αν σκοπεύετε να ξαναζεστάνετε το φαγητό, τοποθετήστε μέσα στην κατσαρόλα ή το ταψί, πατάτες που απορροφούν το αλάτι. Αφαιρέστε τις πριν το σερβίρισμα.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: