Μία από τις 258 συνταγές με: Ψάρι/Θαλασσινά

Σουπιές με ελιές και μάραθο

>60'
Εύκολο

Ομολογήστε: δεν σας άνοιξε η όρεξη μόνο και μόνο από τον τίτλο;

node-2222


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 2 κουταλιές δυόσμο
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½ ματσάκι μάραθο
  • 1 κιλό σουπιές
  • ½ κιλό σπανάκι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 μερίδα Σπιτικό ζωμό «ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ» KNORR
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Βάλε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα να μαραθούν.
  • 2 Πρόσθεσε τώρα στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο
    και τις σουπιές καθαρισμένες, πλυμένες και κομμένες σε κομμάτια, ώστε να σοταριστούν όλα μαζί σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά περίπου.
  • 3 Μετά μπορείς να σβήσεις με το κρασί και, όταν εξατμιστεί, να ρίξεις 1 φλιτζάνι νερό και τον κύβο
    μυρωδικών, ώστε να σιγοψηθούν μαζί για 30 λεπτά.
  • 4 Σειρά στο δρόμο για την κατσαρόλα παίρνεί το καθαρισμένο και χοντροκομμένο σπανάκι, το ψιλοκομμένο μάραθο, ο ψιλοκομμένος δυόσμος, αλάτι, πιπέρι και μισό φλιτζάνι νερό. Όλα αυτά θα βράσουν μαζί για μισή ώρα ακόμα και θα γίνουν σουπιές με ελιές και μάραθο.
  • 5 Ελιές είπαμε; Α, ναι! 5 λεπτά πριν βγάλεις την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίξε μέσα και τις ελιές.

Καλή όρεξη!

Ο Chef χρησιμοποιεί μία μερίδα Knorr Σπιτικό ζωμό «ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ» για να νοστιμίσει και να αρωματίσει τις σουπιές.
Το τέλειο ριζότο

για τέλειο ριζότο να χρησιμοποιείτε το σωστό ρύζι. Arborio ή η γνωστή Καρόλινα είναι τα καλύτερα!

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: