Μία από τις 258 συνταγές με: Ψάρι/Θαλασσινά

Τσιπούρα με πορτοκάλι και δάφνη

15-30'
Μέτριο

Ψάρι με φρούτο; Ζήτω τα πειράματα στην κουζίνα!

node-1786


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • • 4-5 φύλλα δάφνη (κατά προτίμηση φρέσκα)
  • • 8 κουταλιές ελαιόλαδο
  • • Χυμό από 1 λεμόνι και φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα
  • • Χυμό από 1 πορτοκάλι και φέτες πορτοκαλιού για γαρνίρισμα
  • • 1 κιλό τσιπούρα
  • • Αλάτι και πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Καθάρισε την τσιπούρα, αλατοπιπέρωσε κάθε πλευρά και την κοιλιά, κάνε σε κάθε πλευρά ρηχές τομές με ένα κοφτερό μαχαίρι και βάλε κομματάκια από τα φύλλα δάφνης κάτω από το δέρμα, καθώς και στην κοιλιά της τσιπούρας.
  • 2 Άλειψε το ψάρι με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
    , βάλ’ το σε μια σχάρα που να χωράει σε ταψί του φούρνου, έτσι που η τσιπούρα να μην ακουμπάει στον πάτο του σκεύους, και ψήσε το ψάρι με λίγο νερό στο ταψί σε φούρνο προθερμασμένο στους 250°C για 15 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά (ανάλογα και με το μέγεθος της τσιπούρας: S, M, L, XL).
  • 3 Χτύπα το υπόλοιπο ελαιόλαδo με το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού σε ένα μπολ, περίχυσε το ψάρι με λίγη από τη σάλτσα, βάλε την υπόλοιπη σε σαλτσιέρα και σέρβιρε την αρωματική τσιπούρα με πορτοκάλι και δάφνη.

Καλή όρεξη!

O Chef αλείφει το σώμα της τσιπούρας με Άλτις ΑΠΑΛΟ που είναι ιδανικό για ψαρικά.
Το τέλειο ριζότο

για τέλειο ριζότο να χρησιμοποιείτε το σωστό ρύζι. Arborio ή η γνωστή Καρόλινα είναι τα καλύτερα!

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: