Μία από τις 258 συνταγές με: Ψάρι/Θαλασσινά

Χταπόδι με αγκινάρες

45-60'
Εύκολο

Και γιατί όχι; Εδώ υπάρχουν σουπιές με αγκινάρες…

node-2250


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 9-10 αγκινάρες
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1½ κιλό χταπόδι
  • 1 μερίδα "Σπιτικό ζωμό" λαχανικών
  • 5 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 λεμόνια κομμένα στη μέση
  • 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • Αλάτι και πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Πλύνε καλά το χταπόδι και βράσ’ το για 45 λεπτά περίπου σε μια κατσαρόλα με 2 φλιτζάνια νερό και το ξύδι.
  • 2 Αφαίρεσε το κοτσάνι, τα σκληρά φύλλα και το χνούδι του εσωτερικού από τις αγκινάρες, αφήνοντας μόνο τα τρυφερά φύλλα και τις καρδιές, και βάλ’ τες κατά μέρος. Για να μη μαυρίσουν, όμως, τρίψε τις αγκινάρες με το λεμόνι.
  • 3 Μάρανε σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο νερό τα κρεμμυδάκια, πρόσθεσε το μαϊντανό, τον άνηθο, το ελαιόλαδο
    , αλάτι και πιπέρι, και άφησέ τα σε μέτρια φωτιά 2-3 λεπτά.
  • 4 Κόψε το χταπόδι σε κομμάτια για να χωρέσει στην κατσαρόλα με τα κρεμμυδάκια, άφησέ το μαζί τους για 2 λεπτά περίπου και ύστερα ρίξε μέσα 1½ φλιτζάνι νερό και τον κύβο
    .
  • 5 Μόλις το μείγμα πάρει βράση, πρόσθεσε τις αγκινάρες, πασπάλισε τες με το αλεύρι και βράσε το χταπόδι με αγκινάρες για 45 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Το χταπόδι θα σιγοβράσει μαζί με μία μερίδα Knorr Σπιτικό ζωμό λαχανικών, που θα το κάνει γευστικό και θα το μαλακώσει όσο πρέπει.
Νόστιμες πατάτες φούρνου

Δημιουργήστε ένα ευφάνταστο μίγμα με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, χυμό λεμονιού και μουστάρδα. Περιχύστε τις πατάτες, αφού προηγουμένως τις έχετε ρίξει ελαιόλαδο.
Εναλλακτικά:
Πανάρετέ τις με αλεύρι και φρυγανιά, όπου θα έχετε προσθέσει τα αγαπημένα μυρωδικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κλπ) και φυσικά αλάτι. Ανακατέψτε τις με λάδι ή Flora Soft στο ταψί. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά. Το αποτέλεσμα… μετράει!

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: