Μία από τις 258 συνταγές με: Ψάρι/Θαλασσινά

Ψαροκροκέτες

15-30'
Εύκολο

Όπως αυτές που παίρνεις έτοιμες, αλλά φυσικά πιο νόστιμες και σπιτικές.

node-1428


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 400 γρ. πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 300 γρ. φιλέτο ψαριού με λευκή σφιχτή σάρκα, όπως μπακαλιάρο, χωρίς πέτσα και κόκαλα, κομμένο σε κύβους
  • 250ml γάλα
  • 1 λωρίδα φλούδα λεμονιού και 1 κουταλάκι χυμό και φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
  • 1 κουταλιά Βιτάμ Soft
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλεύρι και φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα
  • 2 μέτρια αβγά χτυπημένα
  • Βιτάμ Culinesse για το τηγάνισμα

Ξεκινάμε!

  • 1 Βράσε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό ώσπου να μαλακώσουν. Μετά σούρωσέ τις, λιώσ' τις και άφησέ τις στην άκρη -για την ώρα.
  • 2 Βάλε το γάλα με το ψάρι και τη φλούδα λεμονιού σε μια σκεπασμένη κατσαρόλα και, μόλις πάρει βράση, βγάλε από τη φωτιά και άφησε για 5 λεπτά. Στράγγιξε το ψάρι και φύλαξε το υγρό που έβρασε. Τη φλούδα λεμονιού μπορείς να την πετάξεις, αλλά όχι βέβαια το ψάρι: αυτό βάλ' το σε μια πιατέλα, να κρυώσει.
  • 3 Σόταρε το κρεμμύδι με Βιτάμ
    σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε με τη σειρά τις λιωμένες πατάτες, το ψάρι, το μαϊντανό και το χυμό λεμονιού. Ανακάτεψε καλά προσθέτοντας 1-2 κουταλιές από το υγρό στο οποίο έβρασε το ψάρι, ώσπου να γίνει ένα συμπαγές μείγμα. Το αφήνεις να κρυώσει.

Καλή όρεξη!

Το Βιτάμ εκτός του ότι σοτάρει τα υλικά ιδανικά, θα αποκτήσει μία γευστική και παχύρευστη υφή όταν αναμιχθεί με το ζωμό των ψαριών.
Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο ψήσιμο στη σχάρα και το barbecue;

Το ψήσιμο στη σχάρα γίνεται ακριβώς πάνω από την εστία φωτιάς, σε υψηλή θερμοκρασία και συνήθως γρήγορα. Το αληθινό barbecue γίνεται σε πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία, διαρκεί περισσότερο χρόνο και προϋποθέτει την ύπαρξη αρκετού καπνού ξύλου, για την επίτευξη άριστου αποτελέσματος. (Le monde)

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: