Μία από τις 258 συνταγές με: Ψάρι/Θαλασσινά

Ψαρόπιτα

15-30'
Εύκολο

Περίσσεψε γαύρος; Πέτα τον στο τηγάνι και πάμε γι' άλλα!

node-2341


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 2 μερίδες ψητό γαύρο που έχει περισσέψει
  • 2 κρεμμύδια σε μισές ροδέλες
  • 2-3 κ.σ. αλεύρι
  • Ελαιόλαδο Άλτις κλασικό
  • Αλάτι

Ξεκινάμε!

  • 1 Ρίξε σε ένα μπολ το ψητό γαύρο που έχει περισσέψει μαζί με το αλάτι, τα κρεμμύδια, το αλεύρι και λίγο ελαιόλαδo. Στη συνέχεια ανακάτεψέ το καλά με τα χέρια σου μέχρι το μείγμα να αρχίσει να κολλάει λίγο στα χέρια.
  • 2 Αφού ζεστάνεις λίγο λάδι
    στο τηγάνι, ρίξε μέσα το μείγμα και πάτησέ το ελαφρά με το χέρι σου.
  • 3 Όσο ψήνεται σε μέτρια φωτιά φρόντισε να το αναποδογυρίζεις όπως την ομελέτα ώστε να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
  • 4 Αυτό ήταν! Ρίξε μπόλικο λεμόνι, γαρνίρισε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και η ψαρόπιτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

Καλή όρεξη!

Ιδανικό για το τηγάνισμα του γαύρου είναι το Άλτις Κλασικό, που με τη γλυκιά, ισορροπημένη γεύση και ένα μοναδικό διακριτικό άρωμα φρούτων και φρέσκου καρπού.
Ωμά οστρακοειδή

Οι παλιοί έλεγαν ότι τα όστρακα πρέπει να τρώγονται τους μήνες που έχουν 'ρ'. Προσοχή: Ποτέ δεν αγοράζουμε όστρακα ανοιχτά ή όστρακα που μυρίζουν άσχημα. Όταν ανοίγουν, χάνονται τα υγρά τους και το θαλασσινό στοιχείο και ψωφάνε. Κάντε το τεστ του καρπουζιού... πάρτε ένα κλειστό όστρακο και χτυπήστε το ελαφρά σε μια σκληρή επιφάνεια. Αν ο ήχος είναι 'γεμάτος' τότε θα έχετε κάνει μια... καλή ψαριά!

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: