Μία από τις 258 συνταγές με: Ψάρι/Θαλασσινά

Ψαρόπιτα

15-30'
Εύκολο

Περίσσεψε γαύρος; Πέτα τον στο τηγάνι και πάμε γι' άλλα!

node-2341


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 2 μερίδες ψητό γαύρο που έχει περισσέψει
  • 2 κρεμμύδια σε μισές ροδέλες
  • 2-3 κ.σ. αλεύρι
  • Ελαιόλαδο Άλτις κλασικό
  • Αλάτι

Ξεκινάμε!

  • 1 Ρίξε σε ένα μπολ το ψητό γαύρο που έχει περισσέψει μαζί με το αλάτι, τα κρεμμύδια, το αλεύρι και λίγο ελαιόλαδo. Στη συνέχεια ανακάτεψέ το καλά με τα χέρια σου μέχρι το μείγμα να αρχίσει να κολλάει λίγο στα χέρια.
  • 2 Αφού ζεστάνεις λίγο λάδι
    στο τηγάνι, ρίξε μέσα το μείγμα και πάτησέ το ελαφρά με το χέρι σου.
  • 3 Όσο ψήνεται σε μέτρια φωτιά φρόντισε να το αναποδογυρίζεις όπως την ομελέτα ώστε να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
  • 4 Αυτό ήταν! Ρίξε μπόλικο λεμόνι, γαρνίρισε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και η ψαρόπιτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

Καλή όρεξη!

Ιδανικό για το τηγάνισμα του γαύρου είναι το Άλτις Κλασικό, που με τη γλυκιά, ισορροπημένη γεύση και ένα μοναδικό διακριτικό άρωμα φρούτων και φρέσκου καρπού.
Θαλασσινά, ψαρικά και... Κρασί

Ο αέρας της θάλασσας αποτελεί πηγή έμπνευσης για δημιουργίες με θαλασσινά που κάλλιστα μπορούμε να συνοδεύσουμε με λευκά, ξηρά κρασιά. Στη ίδια παρέα μπορούμε να εντάξουμε και τις υπέροχες ψαρόσουπες που αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο με ένα λευκό ξηρό κρασί.
Οι δημιουργίες με ψάρια, είτε αυτά είναι του γλυκού είτε του αλμυρού υγρού στοιχείου, ταιριάζουν απόλυτα με λευκά κρασιά που μπορούν να εναρμονιστούν με την λιπαρότητα των ψαριών αντιτάσσοντας την οξύτητα, την ζουμερή φρουτώδη υφή

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: