Μία από τις 258 συνταγές με: Ψάρι/Θαλασσινά

Ψαρόπιτα

15-30'
Εύκολο

Περίσσεψε γαύρος; Πέτα τον στο τηγάνι και πάμε γι' άλλα!

node-2341


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 2 μερίδες ψητό γαύρο που έχει περισσέψει
  • 2 κρεμμύδια σε μισές ροδέλες
  • 2-3 κ.σ. αλεύρι
  • Ελαιόλαδο Άλτις κλασικό
  • Αλάτι

Ξεκινάμε!

  • 1 Ρίξε σε ένα μπολ το ψητό γαύρο που έχει περισσέψει μαζί με το αλάτι, τα κρεμμύδια, το αλεύρι και λίγο ελαιόλαδo. Στη συνέχεια ανακάτεψέ το καλά με τα χέρια σου μέχρι το μείγμα να αρχίσει να κολλάει λίγο στα χέρια.
  • 2 Αφού ζεστάνεις λίγο λάδι
    στο τηγάνι, ρίξε μέσα το μείγμα και πάτησέ το ελαφρά με το χέρι σου.
  • 3 Όσο ψήνεται σε μέτρια φωτιά φρόντισε να το αναποδογυρίζεις όπως την ομελέτα ώστε να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
  • 4 Αυτό ήταν! Ρίξε μπόλικο λεμόνι, γαρνίρισε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και η ψαρόπιτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

Καλή όρεξη!

Ιδανικό για το τηγάνισμα του γαύρου είναι το Άλτις Κλασικό, που με τη γλυκιά, ισορροπημένη γεύση και ένα μοναδικό διακριτικό άρωμα φρούτων και φρέσκου καρπού.
Αλάτι - η κατάλληλη στιγμή

Όλα τα φαγητά δεν πρέπει να αλατίζονται την ίδια στιγμή. Τα όσπρια και τα λαχανικά σκληραίνουν όταν αλατίζονται από την αρχή του μαγειρέματος. Το κρέας και τα ψάρια πρέπει να αλατίζονται πολύ πριν το μαγείρεμά τους για να αποκτήσουν νοστιμιά αλλά και για να διατηρήσουν πολλά περισσότερα θρεπτικά στοιχεία. Τα μακαρόνια πρέπει να βράσουν από την αρχή σε αλατισμένο νερό εάν θέλουμε να 'τα πιάσει' το αλάτι. Το ίδιο ισχύει και για τις τηγανιτές πατάτες αλλά και για τα τηγανιτά αυγά.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: