Μία από τις 258 συνταγές με: Ψάρι/Θαλασσινά

Ψαρόπιτα

15-30'
Εύκολο

Περίσσεψε γαύρος; Πέτα τον στο τηγάνι και πάμε γι' άλλα!

node-2341


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 2 μερίδες ψητό γαύρο που έχει περισσέψει
  • 2 κρεμμύδια σε μισές ροδέλες
  • 2-3 κ.σ. αλεύρι
  • Ελαιόλαδο Άλτις κλασικό
  • Αλάτι

Ξεκινάμε!

  • 1 Ρίξε σε ένα μπολ το ψητό γαύρο που έχει περισσέψει μαζί με το αλάτι, τα κρεμμύδια, το αλεύρι και λίγο ελαιόλαδo. Στη συνέχεια ανακάτεψέ το καλά με τα χέρια σου μέχρι το μείγμα να αρχίσει να κολλάει λίγο στα χέρια.
  • 2 Αφού ζεστάνεις λίγο λάδι
    στο τηγάνι, ρίξε μέσα το μείγμα και πάτησέ το ελαφρά με το χέρι σου.
  • 3 Όσο ψήνεται σε μέτρια φωτιά φρόντισε να το αναποδογυρίζεις όπως την ομελέτα ώστε να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
  • 4 Αυτό ήταν! Ρίξε μπόλικο λεμόνι, γαρνίρισε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και η ψαρόπιτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

Καλή όρεξη!

Ιδανικό για το τηγάνισμα του γαύρου είναι το Άλτις Κλασικό, που με τη γλυκιά, ισορροπημένη γεύση και ένα μοναδικό διακριτικό άρωμα φρούτων και φρέσκου καρπού.
Πόσο φρέσκιες είναι οι σαρδέλες;

Η ζωντάνια των ψαριών φαίνεται από τα βράγχια, τα χρώματα και τα μάτια. Αν δείτε όμως μια κιτρινωπή ρίγα στα πλάγια της σαρδέλας, μην απορήσετε… Δεν είναι νέο είδος ψαριού που σας διαφεύγει… έχει μείνει στο ψαράδικο λίγο παραπάνω καιρό!

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: