Μία από τις 146 συνταγές με: Όσπρια

Αργεντίνικη φασολάδα a la Olla

15-30'
Εύκολο

Κι όμως, φασολάδα δεν τρώνε μόνο στην Ελλάδα!

node-2309


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 600 γρ. κόκκινα νευροφάσουλα (Red kindney) ξεπλυμένα και στραγγισμένα
  • 100 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας Pummaro
  • 2 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμενες σε κύβους
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 3/4 φλ.τσ. φρέσκο ​​κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • ½ φλ.τσ. κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ.τσ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο

Ξεκινάμε!

  • 1 Ζέστανε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο
    σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και στη συνέχεια σόταρε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 5-7 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.
  • 2 Πρόσθεσε τώρα τα φασόλια, το χυμό ντομάτας, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το κύμινο και το πιπέρι καγιέν και άσε τα να σιγοβράσουν για 5 λεπτά περίπου.
  • 3 Στη συνέχεια βάλε τον κόλιανδρο και σιγόβρασε για άλλα 2 λεπτά.
  • 4 Τέλος, ανακάτεψέ τα όλα μια τελευταία φορά και πριν σερβίρεις γαρνίρισε την Αργεντίνικη φασολάδα με λίγο κόλιανδρο.

Καλή όρεξη!

Η αργεντίνικη φασολάδα θα αποκτήσει έντονο κόκκινο χρώμα και υπέροχη γεύση με τον ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας Pummaro.
Πόσο φρέσκα είναι τα μύδια;

Υπέροχο έδεσμα αλλά και πολύ επικίνδυνη τροφή αν αποδειχτούν ότι δεν είναι φρέσκα. Μεγάλη προσοχή λοιπόν. Τα φρέσκα μύδια ή είναι κλειστά ή κλείνουν μόλις ενοχληθούν. Όσα δεν κλείνουν και όσα είναι σπασμένα πρέπει να τα πετάξετε. Πετάξτε επίσης όσα δεν ανοίξουν κατά το βράσιμο ή το άχνισμα. Δεν θα πρέπει να "απαιτήσετε" τέτοια συμπεριφορά από τα κατεψυγμένα μύδια.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: