Μία από τις 146 συνταγές με: Όσπρια

Αργεντίνικη φασολάδα a la Olla

15-30'
Εύκολο

Κι όμως, φασολάδα δεν τρώνε μόνο στην Ελλάδα!

node-2309


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 600 γρ. κόκκινα νευροφάσουλα (Red kindney) ξεπλυμένα και στραγγισμένα
  • 100 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας Pummaro
  • 2 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμενες σε κύβους
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 3/4 φλ.τσ. φρέσκο ​​κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • ½ φλ.τσ. κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ.τσ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο

Ξεκινάμε!

  • 1 Ζέστανε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο
    σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και στη συνέχεια σόταρε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 5-7 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.
  • 2 Πρόσθεσε τώρα τα φασόλια, το χυμό ντομάτας, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το κύμινο και το πιπέρι καγιέν και άσε τα να σιγοβράσουν για 5 λεπτά περίπου.
  • 3 Στη συνέχεια βάλε τον κόλιανδρο και σιγόβρασε για άλλα 2 λεπτά.
  • 4 Τέλος, ανακάτεψέ τα όλα μια τελευταία φορά και πριν σερβίρεις γαρνίρισε την Αργεντίνικη φασολάδα με λίγο κόλιανδρο.

Καλή όρεξη!

Η αργεντίνικη φασολάδα θα αποκτήσει έντονο κόκκινο χρώμα και υπέροχη γεύση με τον ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας Pummaro.
Εναλλακτικά του... κορν φλάουρ

Για να πήξει η σάλτσα που βγήκε νερουλή, υπάρχει κι άλλη λύση εκτός του αλευριού και του κορν φλάουρ. Ρίξτε μέσα να σιγοβράσει μια πατατούλα και δύο κρεμμυδάκια και μετά περάστε τα από το μπλέντερ. Η σάλτσα σας θα αποκτήσει μια κρεμώδη, υπέροχη υφή.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: