Μία από τις 146 συνταγές με: Όσπρια

Ασιατικό ρύζι με κάρυ

15-30'
Εύκολο

Ένα πιάτο με άρωμα Ινδίας!

node-2286


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 400γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/4 κούπας ηλιέλαιο
  • 1 κουταλιά κάρυ
  • 800 γρ. Νερό
  • 2 μερίδες "Σπιτικό" ζωμό λαχανικών Knorr
  • 50 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 2 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • Aλάτι

Ξεκινάμε!

  • 1 Πριν κάνεις οτιδήποτε, προθέρμανε τον φούρνο στους 200ο C.
  • 2 Αφού αλατίσεις το νερό, βάλτο να βράσει μαζί με τον σπιτικό ζωμό λαχανικών.
  • 3 Στη συνέχεια, ζέστανε το λάδι
    σε ένα τηγάνι και αφού τσιγαρίσεις το κρεμμύδι πρόσθεσε και το κάρυ.
  • 4 Ρίξε μέσα και το ρύζι, ανακάτεψε λίγο και πρόσθεσε και το νερό που είχες βράσει στην αρχή.
  • 5 Αφού πάρει βράση, άδειασέ το σε ένα ταψάκι, σκέπασέ το και βάλτο στο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
  • 6 Το ασιατικό ρύζι με κάρυ είναι σχεδόν έτοιμο. Πρόσθεσε λίγο Flora soft με βούτυρο, ανακάτεψε καλά με ένα πιρούνι να αναμειχθεί καλά και όπως είναι έτσι ζεστό το σερβίρεις!

Καλή όρεξη!

Ο Chef σας προτείνει να σοτάρετε με Flora soft με βούτυρο διότι δεν καίγεται και δεν μαυρίζει μέσα στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα όπως το βούτυρο.
Περίσσεψε τομάτα από την κονσέρβα;

Αν ανοίξατε κονσέρβα τομάτας και δεν την χρησιμοποιήσατε όλη, μπορείτε να την αποθηκεύσετε σε παγοκύστες δημιουργώντας εύχρηστα παγάκια τοματοχυμού έτοιμα προς χρήση.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: