Γίγαντες γιαχνί για όταν θέλεις κάτι που να σου ζεστάνει το στομάχι και την καρδιά… Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για τους παραδοσιακούς γίγαντες γιαχνί και νιώστε σαν στο σπίτι σας!

Μία από τις 146 συνταγές με: Όσπρια

Γίγαντες γιαχνί

>60'
Μέτριο

Αν θέλεις κάτι που να σου ζεστάνει το στομάχι και την καρδιά…

node-1001


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • ½ κιλό φασόλια γίγαντες
  • 4-5 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 2 φλιτζ. Pummaro ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας με Κρεμμύδι
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ζωμό λαχανικών
  • πιπέρι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ξεκινάμε!

  • 1 Μούλιασε τα γιγαντιαία φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μπολ με νερό και, την επόμενη μέρα πια, βράσ’ τα σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  • 2 Σε μια άλλη κατσαρόλα ζέστανε πρώτα το λάδι
    και σόταρε τα κρεμμύδια, μέχρι να χρυσίσουν, και ύστερα πρόσθεσε το Pummaro
    με Κρεμμύδι, το ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε 2 φλιτζάνια βραστό νερό και το πιπέρι.
  • 3 Άφησε να πάρουν 1-2 βράσεις και ρίξε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα τομάτας και τους γίγαντες, αφού προηγουμένως τους στραγγίξεις.
  • 4 Συνέχισε να βράζεις σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι γίγαντες και να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί, επιτρέπεται να προσθέσεις λίγο βραστό νερό ακόμα.
  • 5 Κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά, άφησε 5-10 λεπτά να απορροφηθούν τα υγρά και σέρβιρε τους γίγαντες, γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή όρεξη!

Ο Pummaro ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας με Κρεμμύδι θα χαρίσει υπέροχη γεύση και χρώμα στους γίγαντες.
Εναλλακτικά του... κορν φλάουρ

Για να πήξει η σάλτσα που βγήκε νερουλή, υπάρχει κι άλλη λύση εκτός του αλευριού και του κορν φλάουρ. Ρίξτε μέσα να σιγοβράσει μια πατατούλα και δύο κρεμμυδάκια και μετά περάστε τα από το μπλέντερ. Η σάλτσα σας θα αποκτήσει μια κρεμώδη, υπέροχη υφή.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: