Μία από τις 146 συνταγές με: Όσπρια

Ιαπωνικό ρύζι στον ατμό

15-30'
Εύκολο

Στην Ιαπωνία πρώτα μαθαίνουν να φτιάχνουν ρύζι και μετά όλα τ' άλλα!

node-2296


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 2 και 1/4 φλ.τσ. ιαπωνικό σούσι - ρύζι
  • 3 φλ.τσ. νερό
  • 1/4 φλ.τσ. ξίδι ρυζιού
  • 1/4 φλ.τσ. λευκή ζάχαρη
  • 1 και 1/4 κ.γ. Αλάτι

Ξεκινάμε!

  • 1 Σε ένα βαβύ μπολ βάλε μέσα το ρύζι. Γέμισέ το με κρύο νερό και τρίψε το με τα χέρια σου μέχρι το νερό να πάρει ένα γαλατί χρώμα. Στη συνέχεια άδειασε το θολό νερό και επανέλαβε 3-4 φορές μέχρι να μπορείς να δεις το ρύζι μέσα στο νερό.
  • 2 Στράγγιξε το ρύζι τώρα σε ένα σουρωτήρι και στη συνέχεια βάλε το σε μια κατσαρόλα μαζί με το ανάλογο νερό και άφησέ το εκεί για 30 λεπτά.
  • 3 Ρίξε τώρα μέσα στην κατσαρόλα το μισό ξύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι, ανακάτεψε μια τελευταία φορά και κάλυψε με ένα καπάκι.
  • 4 Αφού αφήσεις το ρύζι να βράσει καλά σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, στη συνέχεια μείωσε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και σιγόβρασε για άλλα 15 λεπτά.
  • 5 Βγάλε το τώρα από τη φωτιά και άσε το να ηρεμήσει για 5 λεπτά περίπου.
  • 6 Το ρύζι τώρα λογικά θα κολλάει στα τοιχώματα της κατσαρόλας, οπότε με μια κουτάλα ξύσε ελαφριά και στη συνέχεια βάλε το σε ένα μπολ. Ρίξε το υπόλοιπο ξύδι και ανακάτεψε καλά μέχρι να βεβαιωθείς ότι το ρύζι δεν σβολιάζει.
  • 7 Τέλος, άσε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το ιαπωνικό ρύζι ατμού είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!

Το ιαπωνικό ρύζι σερβίρεται πάντα σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να είναι σπυρωτό.
Μείγματα μπαχαρικών

Όταν φτιάχνετε μείγματα με μπαχαρικά στο μπλεντερ, για να το καθαρίσετε και να μην μπλεχτούν οι μυρωδιές του προηγούμενου με το επόμενο μείγμα, αλέστε λίγο ωμό ρύζι ώστε να απομακρυνθούν οι ιδιαίτερες οσμές.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: