Μία από τις 146 συνταγές με: Όσπρια

Κουκοφάβα με κύμινο

>60'
Εύκολο

Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, μια κουκοφάβα όμως μπορεί!

node-2361


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 2 φλυτζάνια φούλια ή πράσινα ξερά κουκιά
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο Άλτις παραδοσιακό
  • 3 κ.γ. κύμινο
  • 3 λεμόνια (το χυμό τους)
  • Αλάτι

Ξεκινάμε!

  • 1 Η κουκοφάβα με κύμινο είναι ένα πολύ εύκολο πιάτο, παρολό αυτά χρειάζεται αρκετή ώρα, οπότε προετοιμάσου κατάλληλα.
  • 2 Πάρε λοιπόν μια μικρή λεκανίτσα, γέμισέ την με νερό και μούλιασε τα φούλια ή τα ξερά κουκιά για 12 ώρες.
  • 3 Όταν γίνει αυτό, στράγγισε τα κουκιά και και βάλε τα σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό να βράσουν για 2-2,5 ώρες μέχρι να μαλακώσουν.
  • 4 Στη συνέχεια, σούρωσέ τα και πολτοποίησέ τα με ένα πιρούνι.
  • 5 Τέλος, βάλε τα σε ένα μεγάλο μπολ, πρόσθεσε λίγο αλάτι και κύμινο και ανακάτεψε. Η κουκοφάβα με κύμινο είναι έτοιμη. Πρόσθεσε λίγο λάδι
    και λεμόνι και σερβίρεις.

Καλή όρεξη!

Στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ κυριαρχεί το ζωηρό άρωμα της φρεσκοκομμένης ελιάς, και η πικάντικη γεύση που θα ανεβάσουν τις γευστικές επιδόσεις της κουκοφάβας.
Λάδι ή μαργαρίνη στις σάλτσες;

Αν προτιμάτε τη μαργαρίνη, επιλέξτε οπωσδήποτε ανάλατη. Στις μεσογειακές γεύσεις ταιριάζει απόλυτα το ελαιόλαδο. Αρωματίστε το με βότανα σωτάροντας ή μαγειρεύοντάς τα. Αντέχει σε όλες τις δοκιμασίες ενώ αναδεικνύει κάθε άρωμα. Για τη μαγιονέζα, τη σκορδαλιά ή την ταραμοσαλάτα, επιλέξτε ένα ένα ελαφρύ γευστικά λάδι, ένα έξτρα απαλό ελαιόλαδο. Στην ασιατική κουζίνα ταιριάζει το ηλιέλαιο και το σησαμέλαιο που όμως δεν αντέχει τις υψηλές θερμοκρασίες.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: