Μία από τις 146 συνταγές με: Όσπρια

Κουκοφάβα με κύμινο

>60'
Εύκολο

Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, μια κουκοφάβα όμως μπορεί!

node-2361


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 2 φλυτζάνια φούλια ή πράσινα ξερά κουκιά
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο Άλτις παραδοσιακό
  • 3 κ.γ. κύμινο
  • 3 λεμόνια (το χυμό τους)
  • Αλάτι

Ξεκινάμε!

  • 1 Η κουκοφάβα με κύμινο είναι ένα πολύ εύκολο πιάτο, παρολό αυτά χρειάζεται αρκετή ώρα, οπότε προετοιμάσου κατάλληλα.
  • 2 Πάρε λοιπόν μια μικρή λεκανίτσα, γέμισέ την με νερό και μούλιασε τα φούλια ή τα ξερά κουκιά για 12 ώρες.
  • 3 Όταν γίνει αυτό, στράγγισε τα κουκιά και και βάλε τα σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό να βράσουν για 2-2,5 ώρες μέχρι να μαλακώσουν.
  • 4 Στη συνέχεια, σούρωσέ τα και πολτοποίησέ τα με ένα πιρούνι.
  • 5 Τέλος, βάλε τα σε ένα μεγάλο μπολ, πρόσθεσε λίγο αλάτι και κύμινο και ανακάτεψε. Η κουκοφάβα με κύμινο είναι έτοιμη. Πρόσθεσε λίγο λάδι
    και λεμόνι και σερβίρεις.

Καλή όρεξη!

Στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ κυριαρχεί το ζωηρό άρωμα της φρεσκοκομμένης ελιάς, και η πικάντικη γεύση που θα ανεβάσουν τις γευστικές επιδόσεις της κουκοφάβας.
Άνηθος και μαϊντανός, πάντα διαθέσιμοι

Πλύνετε καλά τον άνηθο ή τον μαϊντανό, ψιλοκόψτε τον και στεγνώστε τον. Μετά κλείστε τον σε αεροστεγές τάπερ στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: