Μία από τις 146 συνταγές με: Όσπρια

Κουσκούς με λαχανικά

30-45'
Εύκολο

Μπορεί το πλιγούρι να είναι παρεξηγημένο, αλλά είναι και πολύ νόστιμο!

node-2362


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 ½ φλ. κουσκούς
  • 2 φλ. ανάμεικτα λαχανικά κατεψυγμένα
  • 1 ½ φλ. νερό
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις παραδοσιακό
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • ½ κ.γ. κάρυ ή κύμινο
  • Λίγο πιπέρι
  • Λίγο δυόσμο

Ξεκινάμε!

  • 1 Αφού ξεπλύνεις πρώτα το κουσκούς, άφησε το στη συνέχεια να στραγγίξει σε ένα σουρωτήρι.
  • 2 Βάλε σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο
    και μόλις ζεσταθεί πρόσθεσε το κρεμμύδι και τα λαχανικά.
  • 3 Αφού ανακατέψεις για 2-3 λεπτά, πρόσθεσε το νερό, το αλάτι, την πάπρικα και το κάρυ ή το κύμινο.
  • 4 Μόλις αρχίσει να βράζει, πρόσθεσε το κουσκούς και αφού ανακατέψεις λίγο, στη συνέχεια κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • 5 Όταν το κάνεις αυτό, σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε το φαγητό να ψηθεί για 10 λεπτά με τη θερμότητα που έχει, χωρίς να ανοίξεις το καπάκι.
  • 6 Είμαστε έτοιμοι! Μπορείς να σερβίρεις το κουσκούς με λαχανικά, με λίγο δυόσμο και πιπέρι για γαρνίρισμα.

Καλή όρεξη!

Το Άλτις ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ ξεχωρίζει για την πικάντικη και διακριτικά πικρή γεύση του, που αναδεικνύει το φρουτώδες της ελιάς. Το απολαμβάνετε κυρίως ωμό σε σαλάτες ή σε ζεστές παρασκευές πάντα στο τέλος του μαγειρέματος.
Λάδι ή μαργαρίνη στις σάλτσες;

Αν προτιμάτε τη μαργαρίνη, επιλέξτε οπωσδήποτε ανάλατη. Στις μεσογειακές γεύσεις ταιριάζει απόλυτα το ελαιόλαδο. Αρωματίστε το με βότανα σωτάροντας ή μαγειρεύοντάς τα. Αντέχει σε όλες τις δοκιμασίες ενώ αναδεικνύει κάθε άρωμα. Για τη μαγιονέζα, τη σκορδαλιά ή την ταραμοσαλάτα, επιλέξτε ένα ένα ελαφρύ γευστικά λάδι, ένα έξτρα απαλό ελαιόλαδο. Στην ασιατική κουζίνα ταιριάζει το ηλιέλαιο και το σησαμέλαιο που όμως δεν αντέχει τις υψηλές θερμοκρασίες.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: