Μία από τις 146 συνταγές με: Όσπρια

Μεξικάνικο ριζότο

30-45'
Εύκολο

Ένα διαφορετικό ριζότο με γεύση από Μεξικό

node-2254


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 2 κούπες μακρύκοkκο ρύζι
  • 400 γρ. Pummaro τοματάκι ψιλοκομμένο κλασικο
  • 2 μέτριες ψιλοκομμένες πιπεριές κέρατο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας pummaro
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 κούπα καλαμπόκι σε σπορους
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κολίανδρο φρέσκο
  • 2 μερίδες "Σπιτικό ζωμό" κότας
  • χυμό από 2 μοσχολέμονα

Ξεκινάμε!

  • 1 Για προθέρμανση βάλε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • 2 Στη συνέχεια, αφού πλύνεις καλά το ρύζι κάτω από τρεχούμενο νερό για να φύγει η κόλλα του, το στραγγίζεις. Βάλε τις ντομάτες και το κρεμμύδι στο μπλέντερ να χτυπηθούν καλά.
  • 3 Σε μια μικρή κατσαρολίτσα βάλε το λάδι
    να κάψει και στη συνέχεια πρόσθεσε το ρύζι και σόταρε μέχρι να γίνει διάφανο. Πρόσθεσε το σκόρδο και την πιπεριά και σόταρε λίγο ακόμα.
  • 4 Βάλε τώρα τη ντομάτα, το κρεμμύδι, τον πελτέ, το ζωμό, το καλαμπόκι και λίγο αλατοπίπερο και άστα να βράσουν.
  • 5 Αφού βράσει το μείγμα άδειασέ το σε ένα μικρό ταψάκι, σκέπασέ το με αλουμινόχαρτο και ψήστο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
  • 6 Το μεξικάνικο ριζότο είναι έτοιμο. Σέρβιρέ το όσο είναι ζεστό με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοκομμένο λεμόνι ή λάιμ.

Καλή όρεξη!

Δύο μερίδες Knorr Σπιτικός ζωμός κότας αναδικνύουν περισσότερο τις γεύσεις που περιέχει το Μεξικάνικο ριζότο.
Αυγό. Έιναι άραγε βρασμένο ή ωμό;

Δύσκολη απάντηση. Η γιαγιά σας θα το κοιτούσε στο φως και θα καταλάβαινε, αλλά εσείς δεν γνωρίζετε πως τα ξεχώριζε? Κι όμως υπάρχει τρόπος και μάλιστα απλούστατος. Τοποθετήστε πλαγιαστά το αυγό στον πάγκο της κουζίνας σας και στριφογυρίστε το. Αν το αυγό είναι σφιχτό, τότε θα στριφογυρίσει καμιά δεκαριά φορές. Αν είναι ωμό τότε τα υγρά του θα το εμποδίσουν να ολοκληρώσει ακόμα και μια περιστροφή.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: