Μία από τις 146 συνταγές με: Όσπρια

Φασόλια α λα κρεμ γκουρμέ

30-45'

Η εκλεκτή πλευρά των οσπρίων!

node-2503


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 2 φλυτζάνια φασόλια άσπρα ξερά μεσαίου μεγέθους
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις απαλό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. ντοματάκι ψιλοκομμένο κλασικό Pummaro
  • ½ φλυτζάνι ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • ½ φλυτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 λωρίδες καπνιστό σύγκλινο Μάνης
  • 1 ½ κιλό νερό
  • 3 μερίδες "Σπιτικό" ζωμό Knorr κότας
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • ½ κουτί κρέμα γάλακτος
  • 30 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι

Ξεκινάμε!

  • 1 Αφού ζεστάνεις το ελαιόλαδο
    σε μια κατσαρόλα, μαγείρεψε σε χαμηλή φωτιά το κρεμύδι, το πράσο, τα ραπανάκια, και το σέλινο με το καπάκι κλειστό.
  • 2 Σε ένα τηγάνι ζέστανε το σύγκλινο. Όταν αρχίσει να βγάζει το λίπος του, ρίξε το σκόρδο. Στη συνέχεια, χαμήλωσε τη φωτιά και μαγείρεψε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο.
  • 3 Ρίξε τώρα στην κατσαρόλα τα φασόλια, τα οποία έχεις μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ, τα μανιτάρια, την ντομάτα καθώς και το νερό με το ζωμό.
  • 4 Όταν πάρουν μια βράση, πρόσθεσε το μπέικον, το σκόρδο, το δενδρολίβανο και το θυμάρι. Με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα άφησε τη σούπα να σιγοβράσει για 60-90 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.
  • 5 Τέλος, ρίξε την κρέμα γάλακτος και μόλις χυλώσουν τα φασόλια α λα κρεμ γκουρμέ είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!

Η ιδανική επιλογή για τα φασόλια α λα κρεμ είναι το Άλτις απαλό, γιατί πρόκειται για ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που κλείνει μέσα του το ξεχωριστό άρωμα της ελληνικής φύσης, των αγρών, της μαντζουράνας και του χαμομηλιού, αρμονικά δεμένα με το άρωμα της ελιάς, ανταμείβοντας τους επιλεκτικούς με τη φίνα γεύση του.
Βγήκε ξυνή η σάλτσα ντομάτας;

Αν η σάλτσα ντομάτας βγήκε ξυνή υπάρχει λύση: λίγη ζάχαρη (στη μύτη του κουταλιού) και καλό ανακάτεμα την ώρα που βράζει.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: